Gazete Hakimiyet

SANCAKTEPE METROSU AÇILIYOR

SANCAKTEPE METROSU AÇILIYOR

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala CHP eski Belediye Meclis Üyesi Alper Yeğin, Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Yenidoğan’da kurduğu seçim koordinasyon merkezinde toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek ilçenin geleceğini konuşan Yeğin, bölgede yayın yapan gazetelerin temsilcileriyle toplantı düzenledi.


SANCAKTEPE TALAN EDİLDİ: Belediye Başkanının sadece bir partinin başkanı gibi çalıştığını ifade eden CHP Belediye Başkan aday adayı Alper Yeğin, ilçenin kötü yönetildiğini vurguladı. Kurulduğu günden beri Sancaktepe’nin AKP tarafından yönetildiğini ve bu süreçte tüm varlıklarının talan edildiğinin altını çizen Yeğin, “Kaynaklar hoyratça ve kuralsızca harcanıyor. İstanbul’un 4. büyük ilçesi olmasına rağmen Sancaktepe kötü yönetim tarafından geri kalarak, en yoksul ilçesi konumunda” dedi.
HALK MUTLU DEĞİL: Kendisinin halktan gelen enerji ile CHP’den Belediye Başkan aday adayı olduğunun altını çizen Yeğin, Sancaktepe halkının mutlu olmadığını söyledi. Sancaktepe’yi toparlayarak, topluma armağan etmek istediklerini kaydeden Yeğin, “Ben bu şehirde doğum büyüdüm. Kentimize Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. 19 mahallemizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Sancaktepe’nin tüm kronik sorunlarını çözeceğiz. Mega projelerimiz arasında Sancaktepe halkının yaşamını kolaylaştıracağımız yatırımlarımızın yanısıra, kent meydanları bulunuyor. Sancaktepe’ye kazandıracağımız 4-5 meydanla kentlerimizin meydanlarıyla anılmasını hayata geçireceğiz” dedi.
ULAŞIM RAHATLAYACAK: Sarıgazi trafiğini rahatlatacak projeyi de hayata geçireceklerinin altını çizen Yeğin, “Buradaki yoğun trafiği yer altına alacağız. Ayrıca kamulaştırmalar nedeniyle Çekmeköy, Şile otoyolu ve Yenidoğan kavşağındaki çalışmalar geçikti. Önümüzdeki hafta burada çalışmaları başlatıyoruz”dedi.
METRO AÇILIYOR:  Halen METRO A.Ş Yönetim Kurulu Başkan vekilliği de yapan Alper Yeğin, Sancaktepe metrosu hakkında da açıklamalarda bulundu. AK Partililerin algı operasyonları başlattıkları Metro çalışmalarında sona gelindiğini hatırlatan Yeğin, CHP’nin İstanbul’u kazandığında AKP döneminde yapımı durdurulan Sancaktepe Metrosu’nu Ekrem İmamoğlu döneminde yapımına yeniden başlandığına dikkat çekerek “25 yıl boyunca talan edilmiş İstanbul’u devir aldık. Sancaktepe metrosu yüzde 4 civarlarında yapımı durdurulmuştu. Bizim dönemimizde bitirme noktasına getirdi. Önümüzdeki yıl Mart ayında da Samandıra etabı hizmete açılarak yolcu taşımaya başlayacağız. Yenidoğan metrosunun yapımı hızla devam ediyor. Bu hat Kadıköy’e kadar uzatıldı. Şu anda Yenidoğan mezarlığı mevkiinde metronun rayları döşeniyor.Sancaktepe tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştiriyoruz” dedi.
İBB ÇALIŞMALARI: İBB’nin bölgeye yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi veren CHP aday adayı Alper Yeğin, hiç kreşi olmayan ilçeye üç adet kreş kazandırdıklarını söyledi. Sancaktepe Belediyesi’nin İBB’ye yaptığı arazi tahsislerini kendilerinin kazanmasından sonra iptal ettiğini dile getiren Yeğin, “İSKİ arazilerine kreş açıyoruz. Bu sayı üçe yükseldi. Ayazma yaşam vadisini tamamladık. 150 bin metre kare alan üzerinde kurulan yaşam vadisi yakında halkın kullanımına açılacak. Büyükşehir olarak Sancaktepe açısından muazzam kazanımlar sağlıyoruz”dedi.
PARK YAPILMALI: Geçtiğimiz hafta üç çocuğun ölümüne neden olan Belediye’yi ait Cemevi inşaatını da gündeme taşıyan Yeğin, olayın ihmal değil, cinayet olduğunu söyledi. Yargının sorumlular hakkında hesap sorması gerektiğini bildiren Yeğin, “Hepimizi kahreden bu üzücü olaydan sonra orada artık Cem evi yapılmamalı. Halkımızın da beklentisi belediye tarafından inşaat alanı doldurularak üzerinde 3 çınar ağacının bulunduğu o yavrularımızın anısına park yapılmasıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ