Gazete Hakimiyet

Belediye iflas etti!

Belediye iflas etti!

31 Martta yapılan yerel seçimlerde yeniden Kartal belediye Başkanlığını kazanan ekonomist Gökhan Yüksel, belediye işçilerinin maaşlarını tam olarak ödeyemedi. Edinilen bilgiye göre; Kartal Belediyesi işçi maaşlarının yarısını ödemekle gündeme geldi.
Değişik partilerden CHP’ye geçen belediyelerin borçları pankartlar ile kamuoyuna duyurulurken, CHP’li Kartal Belediyesi’nin de iflas ettiği ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 milyar TL’lik borcu bulunan Kartal Belediyesi saçı bitmemiş yetimin hakkını har vurup harman savurmanın faturasını ise Belediye çalışanlarına kesiyor. Seçim öncesinde aday belirleme sırasında, belediye işçi ve memurlarına yüksek oranlarda zam yaparak adeta seçim yatırımı yapan ekonomist Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemez getirdiği Kartal Belediyesi’nin bir çok borçlu olduğu kurum ve kuruluşlara da borcunu ödeyemediği belirtiliyor.
Sık sık Belediye işçilerinin grevleriyle gündeme gelen Kartal Belediyesi’nde işçilere, maaşlarının sadece yarısı yatırıldı. İşçiler ise duruma tepkili. Patronların ensesindeyiz.org isimli internet sitesinde yer alan bilgilere göre, son yıllarda düşük ücretlere karşı işçilerin verdikleri mücadele ile gündeme gelen Kartal Belediyesi’nde yine bir maaş krizi yaşanıyor. 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yeniden başkanlık koltuğuna oturduğu belediyede, işçilerin maaşlarının sadece yarısı yatırıldı. İşçilerin mesai ücretlerinin de yatırılmadığı belirtilirken; yemek ücretlerinin de yatırılmadığı bildiriliyor.
Maaşların eksik yatırılmasının gerekçesi İller Bankası
Genel-İş Sendikası’ndan işçilere yapılan bilgilendirmede, maaşların İller Bankası’ndan yapılması gereken ödemelerin yapılmaması nedeniyle yatırılamadığı iddia edildi.
İşçiler tepkili 
CHP’li Gökhan Yüksel’in, özellikle seçim sürecinde pankart, afiş ve propaganda için çok büyük paralar harcamasına rağmen işçilere ücretlerin tam verilmemesi ve yine seçim sürecinde belediye tarafından yoğun çalıştırılan işçilerin mesai ücretlerini alamamaları işçiler arasında büyük tepkiye neden olmuştu.
ARSA SATACAK
Bu arada gazetemizin Belediye içindeki kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre; Temmuz ayına kadar Belediye çalışanlarının maaşları tam olarak ödenmeyecek. Şişirilmiş bir kadrosu bulunan Kartal Belediyesi’n de tüm umutların ise arsa satışlarına bağlandığı dile getiriliyor. Belediye mülkiyetinde bulunan arsaları çalışanlarının maaşlarını ödemek amacıyla satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ