Gazete Hakimiyet

İHALE 8 MAYISTA

İHALE 8 MAYISTA

Adalar Belediyesi, Burgazada’da bulunan ve 1. derece sit alanı olan Martha Koyu’nun açık teklif usulü yoluyla kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılması üzerine açıklaması yaptı. İhalenin iptal edilmesini istediklerini dile getiren Adalar belediye başkanı Ali Ercan Akpolat, yasal yollara da başvuracaklarını belirterek, bölgenin ise özel çevre koruma bölgesi olarak ilan edildiğine dikkat çekti.
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE GEÇTİ
2006 yılında yapılan takas ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçen ve sahil şeridinin de bulunduğu 56 dönümlük Martha koyu, turizm bölgesi ilan edilerek 8 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek ihale ile kiraya verilecek. Ada halkının büyük tepki gösterdiği bu ihale ile ilgili olarak Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, açıklamalarda bulundu. Madam Martha Koyu’nun  birinci derece Doğal Sit alanı olduğuna dikkat çeken Akpolat, bölgenin kısmen de Kentsel Sit Alanı’nda kaldığını vurguladı.

ÖZEL KORUMA ALANI İLAN EDİLDİ
Adalar’ın 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini de hatırlatan Akpolat, bölgeyi de içine alan 1/1000 ölçekli ve 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları hazırlandığını ancak yapılan itirazlar sonucunda idari süreçlerin  işletildiğini de vurgulayarak, “İmar planlarının askı süreci tamamlanmasına rağmen, itiraz değerlendirme süreci devam etmektedir. Kısmen 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda kalmakta olan Madam Martha Koyu bölgesi yeni plana göre “Doğal Karakteri Korunacak Alan” fonksiyonunda kalmaktadır. Gelinen noktada deniz canlılarının üremeyi sağlayabilmesi ve sürdürebilmesi açısından önem arz eden, oksijen üreten, kıyı erozyonunu engelleyen ve balık yavruları için korunaklı bir alan oluşturan deniz çayırlarının yoğun olarak bulunduğu Madam Martha Koyu için Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ilan ile teklif usulü yöntemiyle kiralanmasına ilişkin bir ihale düzenlenmektedir” dedi.
MAHKEMEYE BAŞVURULACAK
Adalar ilçemiz için yapılan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları kapsamında Doğal Karakteri Korunacak Alan statüsünde bulunan bu taşınmazın ekosistem açısından değeri paha biçilemez olmakla birlikte bu taşınmazda doğal yapıya ve ekosisteme zarar verecek nitelikte olan her türlü girişimin karşısında olduğumuzu ve bu kapsamda 26.04.2024 tarihinde ihalenin iptali ve ihale kararından geri dönülmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü’ne gerekli müracaatları yaptık. Talebimizin olası reddi halinde gerekli yasal yollara da ayrıca müracaat edilecektir” dedi..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ