Gazete Hakimiyet

Noterde işi olan yandı

Noterde işi olan yandı

2023 yılı ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Pek çok farklı kaleme yapılan zamlar bu kez de noter kağıtlarına yapıldı. İşte 2023 noter ücretleri…

Her sene olduğu gibi yeni yıl ile birlikte yeni zamlarda teker teker açıklanıyor. Ocak ayı başından itibaren pek çok farklı alana zam yapıldığı duyurulurken noter işlem ücretlerinde de zam kararı alındı. Asgari ücret zammından sonra gıda, tekstil, otomotiv, vergi derken bu kez de noter işlem ücretleri zam listesine eklendi. Yapılan zamlarla birlikte vatandaşlar da yeni ücretleri araştırmaya başladı. İşte 2023 noter ücretleri…

NOTERLERDE ZAM LİSTESİNE EKLENDİ


Yeni yıl ile birlikte pek çok farklı alanda zam haberlerini duyar olduk. Yapılan zamlara vatandaşlardan şikayetler gelirken bu kez de noter işlemleri için zam yapıldığı duyuruldu. Konut vergisi, temel gıda, tekstil derken noter işlemleri içinde belirli bir zam oranı belirlendi. Zam açıklaması Maliye Bakanlığı tarafından duyurulurken yeni listede açıklandı. İkinci el satış ücretinden plaka devir işlem ücreti ne kadar pek çok farklı alanda farklı fiyatlar karşımıza çıkıyor.

YENİ YILDA YENİ ZAMLAR


Asgari ücret artışının ardından yeni noter ücretleri de gündemde yerini aldı. Noter işlemleri için belirlenen ücretler de 2023 yılı ile birlikte zamlanan kalemler arasına girdi. İkinci el araç satış bedeli için %122 zam yapıldığı belirtilirken fiyatların 420 TL’den 930.09 TL’ye yükseldiği açıklandı. Noter kağıdı ve beyanname bedeli için 55 TL, vekaletname resmen senet bedeli ve protesto ücretleri için 110 TL, pasaport ücretleri için 501 TL, ikametgah izin bedeli için 356 TL, tapu devir bedeli içinde 4.000 TL ücret istendi açıklandı.

MALİYE BAKANLIĞI TAM LİSTEYİ AÇIKLADI


Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2023 yılı noter işlem ücretlerini tek tek açıkladı. 2023 yılı tam liste şu şekildedir:

  • Noter araç devir, 2. el araç satış ücreti: 932,65TL
  • Araç plaka değişim ücreti: 547TL
  • Sıfır araç tescil ücreti: 714,68TL
  • Noter kağıdı ve beyanname bedeli: 55TL
  • Protesto, vekaletname, resen senet bedeli: 110TL
  • Pasaport bedeli: 501TL
  • İkamet izin bedeli: 356TL
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ