Gazete Hakimiyet

Partiye katılanlara rozet taktı

Partiye katılanlara rozet taktı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Belediye Başkan adayının açıklandığı Kartal’da
vatandaşlarla buluştu.
“ETİK KURALLARIMIZ VAR”
31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerine tek başına girmeyi kararlaştıran ve adaylarını açıklamaya başlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kartal’ı ziyaret etti. Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Kurucu ilçe Başkanı Avukat İltan Ekmekçioğlu ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra, ilçe binasında basın toplantısı düzenleyen babacan, ekonomik krizin altında ezilen vatandaşların yerel seçimlerde iktidara sarı kart göstereceğini söyledi. Kartal’ın hak ettiği belediyeciliği ve beklediği DEVA’yı 31 Mart seçimlerinde kavuşacağını dile getiren Babacan, “Parti olarak iki yıldır yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Gittiğimiz her yerde DEVA belediyeciliğini anlatıyoruz. Ne yapacağımız bellidir. Siyaset tarihinde bir ilk olarak Belediye Başkan adaylarımıza etik kurullar bildirgesi imzalatıyoruz. Bizim anlayışımızda belediyecilik eşittir, rant değildir. Biz belediyeciliği halka hizmet olarak görüyoruz. Adaylarımız hazır” dedi.
İKTİDARI UYARMAYA SON FIRSAT
DEVA Partisi kurulduğu günden bu güne kadar ülke genelinde her alanda çözüm üreten parti olduğunu dile getiren ve Türk siyasetine ortaya koydukları çözüm odaklı projeler ile farklı bir bakış getirdiklerini de söyleyen Babacan, “İç, dış politika, göç, ekonomi gibi farklı alanlarda 23 ayrı eylem planı hazırladık. Sorunları ortaya koyarken, çözümlerini de belirledik. Seçimlerden sonra da bu eylem planını iktidara gönderdik ve bugün kendilerinin yol haritası oldu” dedi.
YEREL SEÇİMLERDE ZEMİN YOK
Yerel seçimlerde partiler arasında ittifak yapılmasının hukuki bir zemini bulunmadığını dile getiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2018 yılında sadece genel seçimlerde ittifak yolunun açıldığını kaydederek, “Hukuki zemin olmadığı için yerel seçimlerde ittifak yapılması mümkün değil. Ancak yerel anlamla işbirliği olabilir. Şimdiye kadar sadece birkaç yerde ilçe başkanları düzeyinde işbirliği görüşüldü. Ancak genel merkezlerinin bundan haberi olmadığı için sağlanamadı. DEVA partisi olarak yerel seçimler için işbirliği görüşmemiz olmadı.Ufukta da böyle bir işbirliği görünmediği için hiçbir partiyi beklemeden, kendi adaylarımızı açıklamaya başladık. Parti olarak kesinlikle kendi logomuz ve kendi adaylarımız ile yerel seçimlerde varız” diye konuştu.
Partilerinin de içinde bulunduğu millet ittifakının yüzde 48 oy aldığını hatırlatan Babacan, “Alınan bu oy oranında hangi partinin ne kadar oy aldığını anlamak veya ayırmak mümkün değil. Biz şunu tespit ettik; partimizin adaylarının ön planda olduğu yerlerde geçtiğimiz seçimlere göre oy oranlarının arttığını gördük. Bu da DEVA farkıdır” dedi. Babacan Kartal ilçe binasında, partiye üye olan vatandaşlara rozet taktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ