Gazete Hakimiyet

Kartal Belediyesi’nin sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönderilen ikram aracı konuşlandırıldığı yerden kaldırıldı.
Hasan DEMİR
Sel felaketinin yaşandığı ve Tüm Türkiye’nin yaralarını sarmak için seferber olduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde büyük bir skandal yaşandı. Kartal Belediyesi’nin bölgeye gönderdiği yardım aracı partizanlığın kurbanı olarak, konuşlandığı yerlerden kaldırıldı.
Batı Karadeniz’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinde bir çok yerleşim alanı yerle bir oldu. Çok sayıda vatandaşın sel sularına kapılarak yaşamını yitirdiği afetin izlerinin silinmesi ve yaşamın normala dönmesi için tüm Türkiye seferber olurken, Kartal Belediyesi de sel felaketinin en yoğun yaşandığı 580 kilometre uzaklıktaki Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine 1 Arazöz, 1 süpürge aracı, 1 kamyonet, 1 mini damperli kamyonet, 1 erzak nakil aracı, 1 su nakil aracı, 1 arama kurtarma minibüsü ve ikram aracıyla bölgeye gitti.
AYIP ÜSTÜNE AYIP
AK Partili Muammer Yanık’ın Belediye Başkanlığı yaptığı Bozkurt ilçesinde, yaşayan vatandaşlar canlarını kurtarmaya çalışırken, siyasetin çirkin yüzü burada da kendini gösterdi. CHP’li Kartal Belediyesine ait ikram aracı konuşlandığı yerden sürekli olarak kaldırıldı. Vatandaşların ve görevlilerin ihtiyaçları göz ardı edilerek, siyasi oyunlara kurban edilen Belediye’nin ikram aracının yeri tam 8 kez değiştirilirken her defasında ise yerlerine reklam peşinde koşan iktidar partisine mensup belediyelerin araçları konuşlandırıldı. Büyük bir skandalın yaşandığı Bozkurt ilçesindeki bu duruma vatandaşlar da duruma isyan ederken, “Bizim yaralarımızı sarmak, bu yaşadığımız kötü günlerde yanımızda olmak için kilometrelerce uzaktan ilçemize gelen Kartal Belediyesi’nin aracını kaldıran yetkilileri kınıyoruz” sözleriyle tepki gösterdiler. Yaşanılan büyük ayıbı Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Caner Güler, sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurdu. Güler, “Millet olarak yaşanılan bir felaket karşısında genlerimizde olan yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile hareket ederiz ki, bunun asla siyasi istismarı yapılamaz. Bozkurt’ta afete uğramış vatandaşlara mevcut koşulların yetersiz kalması hem vatandaşlara hem de çalışan görevlilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını gidermek için bölgeye gönderilen İkram aracımız sürekli yerinden kaldırılarak (8 defa yeri değiştirildi) yerine iktidar partisinin belediyesine ait ikram aracının konulması sözün bittiği yerdir” sözleriyle eleştirdi. Kartal Belediyesi’nin ikram aracının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile yerinin değiştirildiği öne sürülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ