Gazete Hakimiyet

İYİ PARTİ BUNUDA GÖRDÜ!

İYİ PARTİ BUNUDA GÖRDÜ!

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım Ateş kendisine ve milletvekili aday adayı H. Dilruba Oğulcuklu’ya şemsiye tutturmasının fotoğraflarını sosyal medya da paylaştı. Ateş’in bu tutumu tepkilere neden oldu.
Hasan DEMİR
Yapılan ilçe kongresi ve delege seçimleri öncesinde parti içinde yaşanılan olaylara bir yenisi daha eklendi. Parti içinde muhalefet ile iktidar arasındaki tartışmalara bu kez de şemsiye krizi damgasını vurduğu İYİ Parti’de skandalların ardı arkası kesilmiyor. 


Kartal İlçe Başkanlığı görevini yürüten H. Dilruba Oğulcuklu, koltuğuna veliahtı İbrahim Yıldırım Ateş’i oturtarak İstanbul birinci bölgeden milletvekili aday adayı oldu. 2 Nisan’da yapılan temayül yoklamasında Oğulcuklu, büyük bir hüsrana uğrayarak sıralamaya giremedi. Kendisine büyük destek veren Kartal İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım Ateş’i ziyaret ettiği sırada şemsiye olayı patlak verdi. Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen ziyarette, İbrahim Yıldırım Ateş caddede karşıladığı Dilruba Oğulcuklu ile kendisine bir partiliye şemsiye tutturdu. Bu anları da Ateş sosyal medya hesabından yayınladı.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım Ateş’in paylaştığı şemsiye fotoğrafları ilçe siyasetine bomba gibi düştü. Duruma tepki gösteren partililer, “Bu tür olaylar İYİ Parti’de olmaz diyorduk. Ama ne yazık ki; seçimler öncesinde bu olayı da yaşattılar. Siyaset böyle yapılmaz. Partimize üye olanlar ilçe başkanına veya parti büyüklerine şemsiye tutmak için değil, gönül verdikleri için gelip gönüllü olarak çalışıyorlar.  Türkiye’de iktidar yolunda ilerleyen partimiz bu tür sorumsuzluklarla puan kaybettiriliyor. Yapılan bu olay büyük bir ayıp olarak Kartal siyaset tarihinde yerini aldı” dediler.
Bu arada İlçe Başkanlığı yanı sıra Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdüren Ateş’in son zamanlarda yapılan Meclis toplantılarına katılmadığı görüldü. Bu duruma da tepki gösteren partililer, “CHP listelerinden aday gösterilen İbrahim Yıldırım Ateş’i partimizi Belediye Meclisinde temsil etmesi ve Kartallılara hizmet vermesi için seçtik. Ancak ne yazık ki; kendisi ilçe başkanı olduktan sonra Meclis toplantılarına katılmaya fırsatı olmadığı gibi mecliste partimiz de temsil edilmiyor. Kendisi hem ilçe başkanlığını hem de Meclis üyeliği görevini birlikte yürütmek istiyor ama başaramıyor. İki görevden birisini tercih etmelidir. Toplantıya katılmadığı halde, her oturumda kendisim mazeretli olarak sayılıyor. Bu tür tutumlarla Kartal belediye meclisinin de saygınlığı kalmamaktadır. Belediye Başkanı toplantıya katılmayan Meclis üyeleri hakkında kanunun gereğini yapmalıdır” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ