Gazete Hakimiyet

Partililerin suçlaması bitmiyor

Partililerin suçlaması bitmiyor

CHP’de değişim tartışmalarıyla her geçen gün kazan kaynamaya devam ediyor. Kurultay öncesinde il, ilçe başkanlarının yanı sıra Belediye Başkanları da parti içinde taraflarını belirlemek üzere büyük kurultayı bekliyor. Bir çok Belediye Başkanı  CHP’nin yaşadığı süreçte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve değişimin öncülerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelmekten ise kaçınıyorlar. Aynı karede yer almak istemeyen özellikle Belediye Başkanları delege avına çıkarken, ellerini ise güçlendirmenin hesabını yapıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Orman Bakanlığından devir aldığı Büyük ada orman kampının açılışına Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül haricinde hiçbir belediye başkanı ve ilçe başkanının katılmaması dikkat çekmişti.
RÜŞVET ÜZERİNE RÜŞVET
CHP Kartal İlçe örgütünde 30 Temmuzda 20 mahalle de eş zamanlı olarak yapılacak olan delege seçimlerinin tartışmaları ise her geçen gün büyüyor. Mevcut ilçe Başkanı Süleyman Uzunok’u siyasette saf dışı yapmak üzere harekete geçen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, hakkında her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Kartal’da kurmayları aracılığıyla belediyenin tüm imkanlarını da seferber ederek “delege ağalarına” iş, ihale ve belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği vaadi veren Başkan Yüksel’e sosyal medya üzerinden ise tepkiler çığ gibi büyüyor. Bazı partililer Belediye Başkan yardımcılarının da parti üyelerini arayarak TC kimlik numaralarını istedikleri ve delege seçimleri öncesinde erzak dağıtımı yapıldığını önü sürüyorlar.
RANTÇILARIN LİSTESİ
Spor antrenörü Yaşar Buyurman da 30 Temmuz’da yapılacak olan delege seçimleri öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla önemli konulara dikkat çekti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı liste hazırlığı yapanların rantçı listelerden oluştuğunu öne süren Buyurman, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kazanması için parti üyelerinin üzerinde yoğun bir baskı oluşturduğunu söyledi. Delege seçimlerinde iki listenin yarışacağına da dikkat çeken Buyurman, “Listenin bir tanesi sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesidir. Diğer liste ise genel başkanımıza muhalefet eden rantçıların listesidir.. Üzülerek belirtiyorum ki; Kartal belediye başkanı da İmamoğlu’nun kazanması için üyelere büyük baskı yapmaktadır. Onurlu ve şerefli bir insan kendisinin çıkarlarına asla partisini alet etmez.” dedi. Seçimlerin CHP’ye İBB Başkanı İmamoğlu’nun kaybettirdiğini de iddia eden Buyurman, “Bugün birer birer İmamoğlu’nun yanında Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında saf tutanlar, seçimi sabote edenlerdir.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ