Gazete Hakimiyet

MALTEPE’YE KADIN ELİ

MALTEPE’YE KADIN ELİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerini Maltepe’de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Mimar Esin Köymen kazandı. 
1992 yılında 3 Haziran 1992 tarih ve 21247 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3806 Sayılı Kanunla da bağlısı olduğu Kartal`dan ayrılarak müstakil İlçe kimliğine kavuşturulan Maltepe’nin tarihinde ilk kez kadın belediye başkanı seçildi.
Maltepe, 1992 yılında ilçe oldu. İlçe olmasının ardından yerel seçimleri Anavatan Partisi’nden Bahtiyar Uyanık seçildi. 2004 yılına kadar Uyanık’ın başında bulunduğu belediye seçimlerini, AK Parti’den Fikri Köse kazandı. Daha sonra 2009 yerel seçimlerinde Prof. Dr. Mustafa Zengin ile birlikte CHP’nin yönetmeye başladığı Maltepe’de 2014 yerel seçimlerinde yine CHP’den Ali Kılıç, kazandı. İki dönem Maltepe Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kılıç’ın yerine 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Mimar Esin Köymen, aday gösterildi.
RAKİBİNE FARK ATTI
Dün yapılan seçimlerde Maltepe halkı tarihinde ilk kez kadın belediye başkanı olarak Mimar Esin Köymen’i iş başına getirdi. Seçimlerin sonunda Köymen, en yakın rakibi AK Partili Kadem Ekşi’ye büyük bir fark atarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan isim oldu. Seçimlerin sona ermesinin ardından, ilçe Seçim Kurulu’na giden Köymen’i; Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Meydanda şarkılar, halaylar, alkışlar ve sloganlar eşliğinde Maltepeliler ve partililer Esin Köymen’in belediye başkanlığını kutladı.

YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ
Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Maltepeliler tarafından büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanan Köymen; “Biz Maltepe’de hep birlikte yeni bir tarih yazacağız. Hepimiz ortağı olacağız bu tarihin. O yüzden ben sizleri alkışlamak istiyorum önce.  Öncelikle seçim sürecinde gösterdiğiniz emek için kutluyorum sizleri. Gerçekten hepimizin morallerinin bozulduğu bir dönemde çok güzel bir sonuç aldık. Sadece Maltepe’de değil, sadece İstanbul’un diğer ilçelerinde değil, İstanbul Büyükşehir Belediyemizde de çok güzel sonuçlar aldık, almaya da devam edeceğiz, emeklerinize yüreklerinize sağlık” dedi.
“MALTEPE’DEN TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Maltepe’den doğru Türkiye’nin kaderini değiştireceklerini ifade eden Köymen, “Enerjimiz o yüzden yüksek, bunu başarıyoruz. İlerde daha güzel günleri de hep birlikte yaratacağız. Selam olsun yarınların güzelliklerini yaratanlara! İşin zor kısmını hep birlikte başardık. Bundan sonraki süreç hepimiz için çok daha keyifli olacak. Çünkü Maltepe’yi birlikte yöneteceğiz. Maltepe’de hep birlikte ‘yaşam var’ diyeceğiz. Artık yeni bir sorumluluğumuz var. Maltepe’den doğru yeni bir yerel yönetim modelini hayata geçireceğiz. Önce çocuklar demiştik, önce gençler ve kadınlar demiştik. Hep birlikte kuracağız yarınlarımızı. Bundan sonra Maltepe’de hep birlikte yepyeni bir yerel yönetim deneyimini yaşayacağız. Hep birlikte daha mutlu olacağız ve daha güzel bir yarını örgütleyeceğiz. Buradan doğru Türkiye’de iktidara giden yolu da açacağız.”
Maltepe’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Esin Köymen, seçimlerin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından, mazbatasını alarak görevini Ali Kılıç’tan devir alacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ