Gazete Hakimiyet

PENDİK MUTLULUĞU VE REFAHI YAKALAYAMADI

PENDİK MUTLULUĞU VE REFAHI YAKALAYAMADI

CHP Pendik ilçe örgütünün sevilen siyasetçilerinden ve Pendikli iş adamı Bayram Bekar, gazeteciler ile bir araya geldi.
Pendik’te bulunan bir restaurantta düzenlenen organizasyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan siyasetçi ve iş adamı Bayram Bekar, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin Pendikli olduğunu ve ömrünü burada geçirdiğini ifade eden Bekar, 35 yıllık bir ilçe olan Pendik’in refahı ve mutluluğu yakalayamadığının altını çizdi.
“HİZMET ETMEK BİR ONURDUR”
Yerel ve genel siyasetin gündemini de değerlendiren Bekar, siyasetle ilgilenen her vatandaşın yaşadığı bölgeye her anlamda hizmet etmesinin bir onur olduğunu belirterek “Ben CHP çatısı altında siyaset yapıyorum. Bugün adayım demem doğru olmaz. Ancak günü geldiğinde parti örgütümüz, genel merkezimiz uygun görmesi ve şartların da olgunlaşması halinde tabi ki aday olabilirim. Benim genel seçimlerde aday olmam söz konusu değil, ancak partim bu yönde de bana bir görev verirse elbette siyaseten kabul etmemezlik yapamam. Partim tarafından verilecek her görevi en işi şekilde yapmaya gayret gösteririm” dedi.

TÜRKİYE’NİN KRİTİK SEÇİMİ
2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin çok kritik olduğunu da sözlerine ekleyen Bekar, “Türkiye’de bir ittifak gerçeği var. Partimizin de lokomatifi olduğu 6’lı masa olarak tabir edilen Millet ittifakı farklılıkları bulunan partilerden oluşmaktadır.85 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de bu ittifak sürekli gündemde olması gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan baskın aday ve kaybetme korkusu olmasından dolayı konuşuluyor. Türkiye’nin gerçeklerinin bulunduğu 6’lı masadan sürpriz bir aday çıkabilir. Ama şu anda tüm ibreler genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermektedir”

“PENDİK REFAHI YAKALAYAMADI”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da hukuki bir süreç yaşadığını hatırlatan Bayram Bekar, “Bu nedenle seçim öncesinde İmamoğlu baskın hale getirildi. Kamuoyunda yaşanılan bu hukuki süreç nedeniyle aday olması halinde İmamoğlu ile seçimlerin daha rahat alınabilir kanatı oluştu” dedi. Her partinin seçim bildirgelerini oy kullanacak tüm seçmene iletmesi gerektiğinin altını da çizen Bekar, Pendik’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hak ettiği kadar temsil edilmediğini dile getirererek ” 35 yıllık genç bir ilçe olmasına rağmen henüz refahı ve mutluluğu yakalayamadı. Pendiğimiz İstanbul’un 4. büyük ilçesi. Buna rağmen Pendik belediyesi bütçesiyle ilk sıralarda yer alması gerekirken 11. sırada bulunuyor” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM KİLİTLENDİ
İlçede yürütülen Kentsel Dönüşüm Projelerine de değinen Bayram Bekar, “Yapı stoku çok eski olan bir ilçemiz var. Dolayoba bölgesinde kentsel dönüşümen önünde bir çok başta emsal gibi problemleri bulunuyor. Pendik belediyesi’nin planlama hataları var. Bu yüzden de Türkiye’nin en büyük projelerinin uygulanacağı Dolayoba’da Kentsel Dönüşüm kilitlendi. Orta Mahalle’ye TOKİ girdi. Kentsel dönüşümün önündeki biriken sorunları çözümü kolay değil. Verilen ruhsat sayısı çok az. Planlamanın daha iyisini yaparak bu problemler kaldırılır”dedi. Türkiye’nin cari açığının da  800 milyar olduğunu hatırlatan Bekar, “Bu durumun sorumlusu elbette Erdoğan’dır. Türkiye 17-18. sıradan 23. sıraya düşürülmüştür. Yargı ve hukuk tartışmalı, ekonominin durumu da ortadadır”diye konuştu.
CHP’li siyasetçi ve iş adamı Bayram Bekar AK Partili Belediyeler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin arasındaki ilişkilere de değindi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in İBB Başkanı İmamoglu’nun Pendik gezilerine katılmamasını doğru bulmadığını belirtti.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ