Gazete Hakimiyet

Kartal’da bulunan ve Marmara Üniversitesine devri gerçekleştirilen Şehir Üniversitesi ile ilgili olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi’ndeki hukuksuzluk iddialarına cevap veren Üniversitenin kurucusu Davutoğlu, “Şehir Üniversitesi’nde aksine kapatılma sürecinde hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir” dedi.
ÜNİVERSİTE İSTEDİLER
Geçtiğimiz günlerde Kartal’da bulunan Şehir Üniversitesi ile ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldığı konuşmasında açıklamalarda bulundu. Kendilerinden vakıfın üniversite istediğini ve bunun üzerine de burayı tahsis ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Kendisi (Ahmet Davutoğlu) ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi. Türkiye’de bunun başka örneği yok. Bilabedel mülk edinme hakkı bizim vakıf yasalarına göre yok ama bunlar yaptı. Bunu milletimize anlat bakalım” dedi.

DAVUTOĞLU “HESAP VERECEKLER”
Kapatılan Şehir Üniversitesi’ndeki hukuksuzluklar olduğu iddialarına düzenlediği basın toplantısıyla yanıt veren Davutoğlu ise “Şehir Üniversitesi’nde aksine kapatılma sürecinde hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir” Erdoğan’ın ‘Şehir Üniversitesi arsasında hukuksuzluklar vardı, bu yüzden kapatıldı, Şehir Üniversitesi başarısız bir üniversiteydi, bir başarı varsa ortaya koyun’ beni de şahsen yolsuzlukla itham etti” dediğini hatırlatan Davutoğlu, “Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır. Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı delillendirilmiş isnat söz konusu olmamıştır. Aksine kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir” dedi.
EMEK ÜZERİNE KURULDU
Üniversite ve ilim siyasetin emrinde olamaz. Sayın Erdoğan’ın tavrı niteliğe düşmanlıktır. Erdoğan sahip olmadığı her şeyi elde etmek ister. Otoriter liderlerin ortak tavrıdır. Bakın otoriter liderlere her birinin çok sayıda fahri doktoraları vardır. Sayın Erdoğan sahip olmadığı bir unvan için istihzahi ifadeler kullanmıştı. Şimdi de güç kaybı ihtimali için panik halinde bize saldırıyor. Burada bu barbarlığa karşı tutumuz açıktır. Buradan onurlu bir direniş sergilemiş olan Şehir Üniversitesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine saygılarımı iletiyorum. Şehir üniversitesi tekrar açılacaktır. Temeli de mayası da helaldir. Gecekondu üniversiteleri değildir. Emek üzerine kurulmuştur”dedi. Davutoğlu’nun konuşmasının ardından Gelecek Partisinden Avukat Hasan Seymen, Profösör Doktor Yusuf Ziya Özcan ve Prof. Dr. Serap Yazıcı’da sunum yaparak iddialara cevap verdiler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ