Gazete Hakimiyet

Sonucu cebimize koyacağız

Sonucu cebimize koyacağız

CHP Kartal İlçe örgütü 3 Eylül’de Hasan Doğan Spor Kompleksinde gerçekleştireceği 38. olağan Genel Kuruluna hazırlanırken, başkan adayları da netleşti. Mevcut İlçe Başkanı Süleyman Uzunok ile yarışacak olan ilçe başkan adayı Mert Polat düzenlediği basın toplantısında konuştu. Kendisinin Belediye’nin çıkardığı aday olmadığını vurgulayan Polat, kutuplaşmanın içinde olmadığını söyledi.  
YARIŞTA RÖVANŞ
İlçe eski Başkanı Efendi Argunşah’ın genel seçimler öncesinde milletvekili adaylığı için istifasının ardından Yönetim Kurulu arasında seçim gerçekleştirilmişti. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in destek verdiği Mert Polat, yönetim kurulunda başkanlığa aday olurken parti içi muhalefet ise Süleyman Uzunok’u destek verdi. Yapılan oylamada Süleyman Uzunok ilçe yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun oylarıyla ilçe başkanı seçildi.
CHP’de şimdi ise bu seçimin rövanşı yapılacak. Süleyman Uzunok ile Mert Polat 3 Eylül’de yapılacak olan kongrede başkanlık koltuğu için bu kez delegelerin kantarına çıkacaklar.

SİYASETİN MUTFAĞINDAN GELİYORUM
İlçe Başkan adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran Mert Polat, siyasete Kartal’ın ve CHP’nin mutfağında yetiştiğini söyledi. Siyasetin kutuplaştırma ve ayrıştırma işi olmadığının altını çizen Polat, yaşayacakları kongre sürecinde kaybeden kimsenin olmayacağını Kartal CHP ilçe Örgütünün kazanacağını belirtti. Yerel seçim sürecinde yeniden Kartal belediyesi’ni kazanmak için sokakta mücadele vereceklerinin altını çizen Polat, 460 bin Kartallıyı kucaklayacaklarını bildirdi.
YAFTALAMAK İSTİYORLAR
CHP içindeki değişim olaylarına da satır aralarında değinen Polat, seçim öncesinde Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun topluma umut olduğunu dile vurguladı. Bir çok kültürü aynı masa çevresinde topladıklarını dile getiren Polat, seçim sonuçlarında istenilmeyen bir sonuç aldıklarını kaydetti. Seçimlerden sonra çeşitli yaftalamalarla CHP’nin hedef alındığını söyleyen İlçe Başkan adayı Mert Polat, toplumun siyasi kurumlara güvendiğini, devlete olan güvenini yitirdiğini kaydetti. Partilerinin Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olduğunu da hatırlatan Polat, 21 yıllık AKP iktidarının halk  arasında kültür yozlaşmasına neden olduğunu söyledi. Toplumun yalnız olmadığını da sözlerine ekleyen Polat, kongrelerin partilerinin yenilenme süreci olduğunu söyleyen Polat, “Kongrede yapılacak olan seçimin sonucu ne olursa olsun, cebimize koyacağız. İlçe Başkanımız Süleyman Uzunok ile aynı yönetim içinde birlikte görev yapıyoruz. Aramızda her hangi bir çekişme yok. Sadece siyasi rekabet var. Buda kongre akşamında sona erecektir”
“İCAZET ALMADIM”
Adaylığının ortaya çıkmasının ardından sosyal medya ve kamuoyunda adının Belediye’nin adayı olarak lanse edildiğini de söyleyen ve bu yönde de gazetemizin sorularını yanıtlayan İlçe Başkan adayı Mert Polat, “Öncelikle her kes istediği adayı destekleyebilir. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız ile birliktçe kongrede 416 delege oy kullanacak. Bu delegelerden birtanesi de Belediye Başkanı Gökhan Yükseldir. Adaylığım konusunda kendisiyle görüşmedim. Ama oyuna talip olduğum için görüşeceğim” diye konuştu.
YENİDEN KAZANACAĞIZ
Kongreden sonra seçimleri kim kazanırsa kazansın, hemen yerel seçimlere odaklanacaklarını da belirten Polat, “Yerel seçimler bizim için çok önemlidir. Belediyemiz Kartal’a çok iyi hizmetler yapıyor. Sosyal belediyeciliği buraya kazandırdık. Önceki Belediye Başkanımız Altınok Öz’ün de çok değerli hizmetleri oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. CHP belediyeciliğinin hizmetlerini tekrardan gerçekleştirmek için mücadele vereceğiz. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım siyaseti bireysel için değil, toplum için yapmak üzere yola çıktık. CHP olarak Kartal’da daha da büyümek istiyoruz. Biz seçim sürecinde bu işi sırtlanmak istiyoruz. Kongremiz güçlü örgütün başlangıcı olacaktır”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ