Gazete Hakimiyet

Siyaset umut üretme sanatıdır

Siyaset umut üretme sanatıdır

CHP ilçe eski başkanı Ali Cengiz Erol, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Belediye Başkan aday adayı oldu. Parti binasında yaptığı toplantıda konuşan Erol, Maltepe’ye şeffaf, hesap verebilir ve çağdaş bir sosyal demokrat belediyeciliğini kazandırmak üzere parti örgütüyle birlikte yola çıktığını söyledi.
Siyasete 1977 yılında CHP üyeliği ile başlayan ve Belediye Meclis Üyeliği,İlçe başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Maltepe’nin sevilen siyasetcilerinden Ali Cengiz Erol, Belediye Başkan aday adayı oldu. Eşi ve çocukları ile birlikte geldiği ilçe binasında kalabalık bir parti gurubu tarafından karşılanan Erol, ilçe başkanı Kenan Otlu’ya başvuru belgelerini teslim etti.
“ÖRGÜTÜM İÇİN VARIM”
İlçe binasında partililere konuşan Belediye Başkan aday adayı Ali Cengiz Erol, gördüğü ilgi ve alakanın kendisini duygulandırdığını söyledi. Partililerin alt yapısı olmayan dedikodulardan bıktığına dikkat çeken Erol, CHP’li olmanın bireysel değil, toplumsal ve evrensel düşünmeyi gerektirdiğini vurguladı. Parti içinde farklı fikir ve düşüncelerin olmasının düşmanlık değil, zenginlik olduğunu hatırlatan Ali Cengiz Erol, partinin seçim öncesinde iç sorunlarıyla ve kısır çekişmelerle görüntü vermemesi gerektiğinin de altını çizdi. Bir oy almak için uğraşırken, parti olarak kendi varlıklarını kaybetmemesi gerektiğinin altını da çizen Erol, partilerinin ilkelerinin kendisi için hep rehber olduğunu söyledi. Siyasetin kavga, saygısızlık ve dayatma işi olmadığını kaydeden Ali Cengiz Erol, “Siyaset umut üretmedir. Gün birlik olma günüdür. Seçim çalışmalarına şimdiden başlamalıyız. Ülkemiz koyu bir karanlığa ve nefes alamaz yozlaşmaya bataklığa doğru adım adım sürükleniyor. Kadın cinayetleri aile içi toplu intiharlar yaşanıyor. Bu rejimin tehdidi ve baskısı altında yaşamaktayız. Buna güçlü bir şekilde dur demeliyiz. Şimdi susarsak sonra konuşmaya hakkımız ve fırsatımız olmayacaktır” diye konuştu.
SEFERBERLİK BAŞLATILMALI
Cumhuriyetimizi ve egemenliği korumak için toplumsal seferberliğin başlatılması gerektiğini söyleyen CHP Maltepe Belediye Başkan aday adayı Ali Cengiz Erol, “Cumhuriyetimizi kaybedersek geleceğimizi kaybederiz. Çocuklarımızın, torunlarımızın vebalini alırız. En büyük tehlike umutların yok edilmesidir. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. Çaresiz umutsuz olmayacağız. Umutsuzluğa karşı umudun mücadelesini vereceğiz. Bizim mücadelemiz hakların, denizlerin, mahirlerin, Atatürk’ün emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK
4 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde kendisinin de büyük kararlılık ve inançla aday adayı olduğunu dile getiren Erol, “Çıktığım bu yolda; güvenim CHP örgütüdür. Öncelikli olarak alınteri ve  mücadeleyi ön plana çıkarmaktır. Bunu laf ile değil, sahici icraatlar yapmak için adayım. Örgüt içi birlik ve beraberliği sağlamak için adayım. Ulaşımdan çevreye, spordan, kültür sanata kadar bir çok alanda projelere imza atmak için adayım. Halkın yararına ve yerinde Kentsel Dönüşümü gerçekleştirmek için Belediye Başkanlığına talibim. Sosyal çağdaş belediyeciliğin en güzelini Maltepelilere sunmak için adayım. Dürüst namuslu, hesap verebilir şeffaf belediyeciliği hakim kılmak için adayım” dedi. Erol, kendisini parti örgütüne emanet ettiğini belirterek parti örgütüyle nefes alacağını da sözlerine ekledi. Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu ise konuşmasında, “Önümüzdeki tarihi bir süreç var. Seçimlere az bir süre kaldı. Sokak ve CHP’liler heyecanlı. CHP bu seçimlerde tarihinin en büyük oyunu Maltepe’den alacaktır. Adaylarımızla, kadrolarımız, projelerimiz ile seçimlere hazırlanıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ