Gazete Hakimiyet

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ile birlikte Cino Çikolata fabrikasını ziyaret etti. Fabrikayı gezen Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi ve Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu, çalışanlarla sohbet etti.

“15 yıllık kuraklık dönemine son vereceğiz”

  Türkiye’nin kalkınma ve büyüme hedeflerine önemli katkılar sunan işletmeleri ziyaret ettiklerini ve çalışanlarla bir araya geldiklerini söyleyen Kadem Ekşi, “Birlikte yemek yedik. Onlarla heyecanımızı paylaştık. Maltepe’de yapılanlar, yapılamayanlar, yapılması gerekenleri anlattık. Büyük bir heyecan var Maltepe’de. İnanıyorum 31 Mart’ta Maltepe’de 15 yıllık kuraklık dönemine son verip yeni bir hizmet dönemini başlatacağız” ifadelerini kullandı.

“Anadolu yakasının en büyük spor kompleksinin yapılacağı araziyi Maltepe’ye kazandırdık”

Maltepe’de yapılacak Anadolu yakasının en büyük spor kompleksinin hikayesini anlatan Kadem Ekşi, “Bu projenin yapılacağı alan ben İBB meclisinde komisyon başkanıyken encümende satışa çıktı. Maltepe’nin en kıymetli arazisi. Bugün maddi değeri 300 milyon dolar. Bu arazinin satışta olduğunu görünce bunun Maltepe’ye kazandırmak için adımlar attık. Maliye hazinesine kaydettirdik. Kadastro müdürlüğünde bu alanın tescilini yaptırdık. Maltepelilerin bu alan sahip olmalarını sağlamış olduk. Bu alan imar planlarında da spor alanı olduğu için bakanlığımızla uyum içinde buranın Anadolu yakasının en büyük spor kompleksi yapılması için kolları sıvadık. Sayın bakanımız da destek verdi. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak” şeklinde konuştu.

“17 amatör spor kulübümüzün tesis beklentisi Botanik Park’ta karşılanacak”

Maltepe’de yer alan 17 spor kulübünün tesis probleminin bulunduğuna dikkat çeken Kadem Ekşi, “İstanbul Botanik park projesi adeta bir devrim niteliğinde. Burada ekolojik köylerden spor alanlarına, koşu parkurlarına kadar birçok alan olacak. Bu projede 17 amatör spor kulübümüzün tesis beklentilerine de cevap verilecek” diye konuştu.

“Amacımız sporun yaygınlaşması”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ise Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi’nin başarılı olacağına inandığını vurgulayarak, “Biz hem gençlik çalışmaları, hem de sporun tabana yayılması adına ülkemizin dört bir yanında hizmetler yapıyoruz. Ancak spor, sadece çalışması gereken bir alan değil. Bu noktada belediyelerle birlikte hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız. Amacımız kadın erkek fark etmez, sporun yaygınlaşması. Bu anlamda Kadem beyin projeleri çok kıymeti. Her mahalleye spor merkezi projesi çok önemli. Çünkü spora erişimde ilk temel görev belediyeciliğin görevidir. Kadınlara özel spor merkezleri de çok kıymetli. Toplumu yetiştiren en önemli değerlerimiz kadınlar iyi oldukça, çocuklarımız da mutlu olacaktır. Su sporları belki de daha fazla kullanmamız gerekiyor. Ülkemiz su kaynakları açısından çok zengin. Daha fazla çocuğun suya erişimi ve su sporlarına bulunmasını önemsiyoruz. Bu anlamda Su Sporları Merkezi projesi de çok heyecan verici” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ