Gazete Hakimiyet

HALK KAVGACI SİYASETTEN BIKTI

HALK KAVGACI SİYASETTEN BIKTI

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, Ahmet Özal liderliğinde kurulan ve kısa adı TEK Parti olan “Teknoloji Kalkınma Partisi” bir taraftan il ve ilçelerde teşkilatlanmasını sürdürürken, diğer taraftan da seçimlere hazırlanıyor.
Partilerinin merkez sağda merhum Özal’ın çizgisi ve misyonuyla kurulduğunu ve siyasi hayatına devam ettiğini güçlü bir yapılanma gerçekleştirdiklerini dile getiren TEK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, özellikle genç seçmenlerden büyük ilgi gördüklerini dile getirdi. Partilerinin gidişatının gayet iyi olduğunu ve Türkiye’nin sorunlarını özellikle ekonomi alanında yaşanan krize karşı adımlar atacak kadrolarla yola çıktıklarını ifade eden Karakurt, “Genel Başkanımız Ahmet Özal, iktisatçı bir kimliğe sahip. Aynı zamanda da uzun yıllar IMF’de çalıştığı gibi, New York’ta Londra’da bankacılık tecrübesi var. Ekonomi de yaşanılan krizlerin çözümünü çok iyi biliyor. Bu nedenle TEK Parti’nin kadroları Merkez Bankası’ndan, Hazine’den, Dünya Bankası’ndan oluşan bürokrat bir kadroya sahip”dedi.

TEK PARTİNİN GİDİŞATI İYİ

Genel Başkan Ahmet Özal ile birlikte Türkiye’nin bir çok değişik bölgelerine gittiklerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, ülkenin dört bir yanından “şaşırtıcı” bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatarak “Aslında biz de bu kadarını beklemiyorduk. İl ziyaretlerimizde teşkilatlarımızda görev almak isteyenlerin ilgi ve alakaları bizi memnun ediyor. Türkiye’nin yeni kadrolara ihtiyacı var. Özellikle Güneydoğu ve Anadolu bölgesinde yer alan illerimizde ve ilçelerinde teşkilatlarımızı oluşturduk. Bir çok ilçe de AKP, HDP dışındaki partiler teşkilat kuramazken, buralarda halkımız TEK partisi çatısı altında toplanıyorlar. Ege ve Trakya bölgelerinde de Özal’ın halk nezdindeki karşılığını görüyoruz. Partimizin asıl kuruluşu 1998 yılına dayanmaktadır. Daha önce eski ismiyle üç seçime girdi. Ahmet Özal’ın genel başkan olmasıyla birlikte bu partinin adı TEK parti olarak değiştirildi. Buna rağmen YSK’nın 41 ilde teşkilatlanma şartını yerine getirdik. Dolayısıyla seçime girme hakkımızı elde ettik” 

ÖZAL MİSYONU TEK PARTİDE

Partilerinin merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın misyonuyla kurulduğunu ve gittikleri bir çok yerde de Özal felsefesini benimsemiş vatandaşların kendilerini aradığını dile getiren Karakurt, “Aslında bizim hikayemiz 40 yıl öncesine dayanıyor. Merkez sağın en güçlü partileri arasındaki yerimizi alıyoruz. Partimiz Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın yazdığı hikayenin devamıdır. Yüzde 1 oy bile alamaz denilen  Özal, yüzde 46 ile iktidar oldu. TEK Parti olarak bunu bizde başaracağız. Bizimle birlikte Türkiye’de ve dünya siyasetinde özlenen ikinci bir özel dönemi başlıyor. 40 yıl sonra halkımız doğruları söyleyen bir lideri buldu. Partimiz sessiz çoğunluğun çığlığına dönüşüyor” diye konuştu. 

HALK KAVGACI SİYASETTEN BIKTI

Türk halkının ortamı gerginleştiren, kutuplaştıran ve kavgacı bir dille yapılan siyasetten bıktığını ifade eden Karakurt, “Seçimlere az bir süre kaldı. Bu zaman içinde Türk siyasetinin barışa, dostluğa ve halk arasındaki kutuplaşmayı kaldıracak kadroların bulunduğu bir partiye ihtiyaç duyuyor. TEK Parti olarak tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız” dedi.
Gençlerden büyük ilgi gördüklerinin de altını çizen Karakurt, “Partimizin adını özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi bir çatı altında toplayacak olan Teknoloji ve Kalkınma koyduk. Genel başkanımızın gençlerimize verdiği değer ve mesajları genç seçmenlerde karşılığını buluyor”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ