Gazete Hakimiyet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimlerinde Bomba Gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimlerinde Bomba Gelişme

CHP’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığını dile getirerek istifa eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den yerel seçimlere yönelik bomba gibi bir çıkış yaptı. Kulislere göre; Tekin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bağımsız aday olarak girecek.

Doğu ve Güneydoğuda Büyük Destek : Doğu ve Güneydoğulu seçmenlerde ve Alevi camiasında büyük bir karşılığı olan Tekin’in adaylığı, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun oylarını önemli ölçüde etkileyebilir. Tekin’in adaylığı, İmamoğlu ve beraber hareket ettiği ekipte büyük bir endişeye neden oldu.
YARKADAŞ DOĞRULADI: Gürsel Tekin’e yakınlığı ile bilinen Gazeteci Barış Yarkadaş ise TV 100 ekranlarında Gürsel Tekin’in Kadıköy’de yapılan anketlerde açık ara farkla birinci olduğunu doğruladı. Özgür Özel’in de Tekin’e 4 araştırmada birinci olduğunu teyit ettiğini belirtti. Gürsel Tekin’in bağımsız adaylık kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde dengeleri değiştirebilecek bir gelişmedir. Tekin’in adaylığının hem CHP’ye hem de Ekrem İmamoğlu’na önemli bir zarar vermesi muhtemeldir. Bu durum, CHP’nin İstanbul’da seçim kazanma şansını da büyük ölçüde düşürebilir”.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ