Gazete Hakimiyet

Savaş barbarlıktır

Savaş barbarlıktır

CHP’DEN İSRAİL’E TEPKİ
Filistine saldıran ve günlerder masum insanları katleden İsrail’e olan öfke her geçen gün biraz daha büyüyor. CHP Çayırova İlçe Örgütü düzenlediği toplantıda adeta Filistin’de soykırım gerçekleştiren İsrail’i kınayarak savaşın durdurulmasını istediler.

YENİ BİR VAHŞET
Fatih Caddesi girişinde bir araya gelen CHP’liler İsrail’i protesto ederken “Savaşa Hayır” sloganları attılar. Basın açıklaması gerçekleştiren İlçe Başkanı Binali Eniş, Ortadoğu’da başını ABD’nin çektiği, Emperyalizmin ve bölgedeki jandarma güçlerinin, işbirlikçi, kukla  devlet ve iktidarların;  yağma,  işgal ve ilhak politikaları, yeni bir evreye girdiğini söyledi. Yıllardır Suriye başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında devam eden savaşın İsrail ve Filistin topraklarında yeni bir vahşete dönüştüğünün altını çizen Eniş, Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesi için düğmeye basıldığının altını çizdi.

ORTADOĞ PROJESİ İÇİN KAN DÖKÜLÜYOR
CHP İlçe Başkanı Binali Eniş, genişletilmiş büyük Ortadoğu projesi için  yeni bir hamlenin yapıldığını vurguladığı açıklamasında emperyalist, kapitalist ve feodal sömürü sistemleri tüm dünyada derin bir krizin içinde olduğunu söyledi. Geri bırakılmış ülkelerde ciddi toplumsal sorunlara yol açan bu krizlerin, çıkış yolunun yine savaş olduğunu belirten Eniş, “Bugün bölgedeki gerici ve şeriatçı işbirlikçileri bahane ederek yeni katliamlar ve soykırımlar yaşanmaktadır. Onlarca yıldır ABD’nin bölgedeki jandarması rolünü oynayan terörist İsrail devleti ve Siyonist rejim, Filistin topraklarında bir kez daha soykırım uyguluyor. Gerici ve şeriatçı Hamas’ın da sivil ve masum halka yönelik saldırıları ve vahşetini kabul etmemiz mümkün değildir. Ancak, bu durum da asla İsrail’in cinayetlerini, katliamlarını meşru kılamaz” dedi.

SAVAŞ BARBARLIKTIR
Savaşın barbarlık olduğunu hatırtalan CHP İlçe Başkanı Binali Eniş, CHP olarak Ulu önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh, cihanda Sulh söylemiyle hareket ettiklerini belirterek “Nerede ve kime karşı olduğuna bakmaksızın savaşa ve katliamlara hayır dedik ve bugünden sonra da hayır demeye devam edeceğiz. İsrail’in Gazze’de bir hastaneye gerçekleştirdiği ve yüzlerce insanın katledilmesine ve binin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan insanlık dışı ve vahşi saldırısını ve diğer tüm vahşet içeren eylemlerinişiddetle kınıyoruz.Yüreğimiz yanıyor. Bölgede sadece insanlar değil, aynı zamanda insanlık ölüyor. Savaş, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve bölgedeki işbirlikçi hükümetler ve devletler de en az İsrail kadar suçludur. Bu suça ortak olmayacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ