Gazete Hakimiyet

Anlamlı günde başvurdu

Anlamlı günde başvurdu

CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Canan Sezgin, başvuruların son gününde Maltepe Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.
İki dönemdir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Maltepe’nin genç siyasetçilerinden Canan Sezgin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde Belediye Başkan aday adaylığını ilan etti. Ailesi ve kalabalık bir partililer ile geldiği CHP Maltepe ilçe örgütünde dosyasını teslim eden Belediye Başkan aday adayı Canan Sezgin, duygusal bir konuşma yaptı. Siyasete giriş hikayesini de anlatan Sezgin, 2012 yılında siyasete başladığını ifade etti. Siyasete girdiği gün çalıştığı iş yerinden dönüşte otobüs durağında mendil satan küçük bir kızla tanışması sonrasında siyasete girme kararı aldığını vurgulayan Sezgin, “O gün küçük kızla yarım saat kadar durakta sohbet ettik. Bundan çok etkilenerek umut ışığı olmak istedim. Aynı gün CHP kurultayına giden gençlerle de tanıştım. Benim gelmek istediğim kapı burası diyerek gençlik kollarında siyasete giriş yaptım. İki yıl gençlik kollarında görev yaptıktan sonra, ön seçimden partililerimin desteğiyle çıkarak Belediye Meclis Üyesi adayı oldum. İki dönemdir bu görevimi başarıyla yerine getirdim” dedi.

MALTEPE’YE KADIN ELİ
Maltepe’yi sokak sokak bildiğini ve her kapının zilini çaldığını ifade eden Sezgin, “Yolda, sokakta, evlerde Maltepeliler ile bütünleştim. Tüm parti örgütümün benim üzerinde emeği çok büyük. Sürecin geldiğine inanarak ve bu kez de hizmet çıtamı biraz daha yukarıya çıkarmak amacıyla Belediye Başkan aday adaylığına karar verdim. Siyasette zorlu süreçleri örgütümün bana verdiği destekle aştım. İki yıllık Belediye Meclis Üyeliği görevim sırasında sorunların hep çözümüne çalıştım. İki dönemde Encümende ve diğer komisyonlarda görev alarak bilgi, tecrübe ve deneyim  kazandım. Bu kazanımlarını daha ileriye taşımamanın parti örgütüme, Maltepelilere haksızlık olacağını düşünerek, Belediye Başkanlığına talep açtım” dedi. Parti yöneticilerine Türk kadının seçme ve seçilme hakkını elde ettiği 5 Aralık’ta teslim eden Belediye Başkan aday adayı Canan Sezgin, “Bu dosya benim değildir. Emeğin, gençliğin, kadının, eğitimin, hepimizin dosyasıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ