Gazete Hakimiyet

Sadece 5 aday adayı soruluyor

Sadece 5 aday adayı soruluyor

İstanbul CHP’de belediye başkan aday adayları ile ilgili yapılan ve halkın, ‘böyle anket mi olur, bu resmen dolandırıcılıktır, manipülasyondur’ dedikleri anketler büyük tepki çekti.
Sosyal medyaya da düşen ve haberlere konu olan sahte anketlerde, Kartal, Bakırköy, Maltepe ve Adalar başta olmak üzere bir çok ilçede belediye başkanlığı aday adaylığına resmi başvuru yapan adaylardan büyük kısmına yer verilmezken, o ilçelerde sadece bazı seçilmiş isimlerin ankete dahil edilmesi partililerin, ‘İşte CHP’nin Değişim Anlayışı’ demesine neden oldu. Söz konusu anketlerin, aday belirleme süreci öncesinde CHP’de bazı simsarlar tarafından manipülasyon amacıyla yapıldığı da ileri sürüldü.
CHP GENEL MERKEZİ VE İL BAŞKANLIĞI NİYE SUSKUN?
Örneğin Bakırköy’de belediye başkanlığı için 18 aday resmi başvuru yapmışken, sadece 5 adayın vatandaşa sorulması, aynı şekilde Adalar’da 14 aday resmi başvuru yapmışken yine sadece 5 adayın vatandaşa sorulması parti içinde huzursuzlukların artmasına ve partiye olan güvenin azalmasına neden oluyor.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bu konuda sessiz kalması ise, ismi anketlerde yer almayan aday adayları tarafından, ‘madem adaylar önceden belliydi ve adil bir yarış olmayacaktı, o zaman bizim çalınan emeğimiz ve zamanımızın hesabını kim verecek’ diye sormalarına neden oldu. Birileri tarafında manipüle edilen, uydurulan ya da yanlış yorumlanan aday anketleri, seçmen nazarında partinin itibar ve oy kaybetmesinin en önemli etmenlerindendir.
AÇIKLAMA YAPILMALI
Buradan CHP Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığına çağrıda bulunmak istiyorum; eğer tamamen manipülasyona dayalı yapılan bu anketler sahteyse hukuki olarak derhal gerekeni yapın. Yok eğer bu anketler sizin denetiminiz-gözetiminiz-bilginiz dahilinde yapılıyorsa; küstürdüğünüz-yok saydığınız, şans tanımadığınız diğer aday adayları ve onlarla birlikte yola çıkmış taraftarları 31 Mart günü hem kendi ilçelerinde, hem de İBB seçimlerinde size bunun hesabını sorarlar. Uyarması bizden!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ