Gazete Hakimiyet

MALTEPE’DE DAVUTOĞLU GERİLİMİ

MALTEPE’DE DAVUTOĞLU GERİLİMİ

Maltepe’de yapılan Erzurum tanıtım günlerinde gerilim yaşandı. Alana gelmek isteyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Erzurumlular tanıtım günleri’nin açılışına katılmasının engellendiği belirtildi. İl Başkanı Şahin, Erzurum Valisi Okay Memiş’e çok büyük tepki gösterdi.
Erzurum Valisi Okay Memiş’in ve AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun gelmesi halinde törene katılmayacaklarını bildirmesi üzerine Davutoğlu’nun tören alanına girişinin engellendiği ileri sürüldü. Maltepe sahilinde yapılan Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış törenine katılması planlanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun tören alanına gelmesinin engellendiği iddia edildi. Açılış töreni öncesinde alana gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih ve teşkilat mensupları, Ahmet Davutoğlu’nun açılışa katılmasının engellendiği gerekçesiyle tepki gösterdiler.
BU YAPILAN NE DEVLET ADABINA YAKIŞIR, NE DE SİYASET NEZAKETİNE YAKIŞIR
İl başkanı Şahin Erzurum Valisine yönelik “Bu ülkede Başbakanlık yapmış birisini yoldan çevirmek devlet adabına yakışmaz.  İstanbul böyle bir rezalet görmedi. Sizi kınıyorum, size yazıklar olsun.” dedi. Bugüne kadar İstanbul’da Gelecek Partisi olarak bütün sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi ilişkiler kurduklarını dile getiren İl Başkanı Avukat Mesih Şahin, ” Bugün burada Erzurum Valisi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erzurumlu AK Partili yetkililer istiyor diye, bu ülkede başbakanlık yapmış bir ismin buraya gelmesi engellendi. Erzurumlu hemşehrilerim, Erzurum Valisi adına ve Erzurumlu AK Partili yöneticiler adına utanmak zorunda değil. Bu yapılan ne devlet adabına yakışır, ne de siyaset nezaketine yakışır. Bu ülke artık bu anlayıştan, bu tek parti zihniyetinden ve bu devlet partisi zihniyetinden kurtulmak zorunda”diye konuştu.

gelecek-partisi-istanbul-il-baskani-isa-mesih-sahin-2.jpg

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ