Gazete Hakimiyet

KİMLERE SATILACAK?

KİMLERE SATILACAK?


Çayırova Belediyesi  imar değişikliği karşılığında şartlı bağış ile aldığı arazinin satılması için Meclis’ten karar çıkarttı.  AK Partili Çayırova Belediyesi Akse Mahallesi’nde 93.944 m² alanda yapılan imar uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama karşısında ise vatandaştan 6129 ada 1 parselde kayıtlı 3042,22 m²’lik alanın Belediye’ye bağışlanması istendi. Bunun üzerine arazi sahibi Çayırava Belediyesine araziyi “Belediye tarafından satılması” şartıyla bağışta bulundu.
JET HIZIYLA KARAR
Dün toplanan Çayırova Belediyesi söz konusunu arazinin satılmasını görüştü. Toplantıda CHP’li Belediye Meclis Üyeleri arazinin satışının satılmasının önce komisyonlarda tartışılmasını talep etti. Ancak Çayırova Belediyesi Cumhur ittifakının oylarıyla alanın satılmasına karar verdi. Cumhur ittifakı oylarıyla alınan 30444.22 metre karelik arazinin kimlere ve kaç paraya satılacağı ise ilçede merak ediliyor.
TOPRAK SATMAYACAKTI
CHP İlçe Başkanı Binali Eniş, yaptığı yazılı açıklama da itirazlarına rağmen alanın satışa konulmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin seçim beyannamesinde “Bir karış toprak satmayacağım” sözünü de hatırlatan Eniş, “Tek gündemle toplanan Belediye Meclisi Cumhur ittifakının oylarıyla 3044,22 m² taşınmazın jet hızıyla satılmasına karar verdi. CHP Grubu olarak bu karara itiraz ederek komisyonlarda tartışılmasını ve daha sağlıklı bir karar verilmesini istedik” dedi.
DANIŞIKLI DÖVÜŞ
Şiddetle arazinin satışına karşı olduklarının altını çizen CHP’li Eniş, “Sözde arsayı belediyeye bağışlayan şahıs; belediyece satılmasını şart koymuş ve aksi halde bağışlamayacağını belirtmiştir. Ancak bugüne kadar belediyeye bağışlanan hiçbir taşınmaz satılsın diye bir şart getirilmemiştir. Tamamen danışıklı dövüşle gerçekleşen bu olay hususunda biz isterdik ki komisyona gidilsin, tartışılsın, belediye hizmet alanı olsun veya eğitim kampüsüne dönüştürülsün. 93.944 m² alanda yapılan imar uygulaması Çayırova Belediyesi tarafından yapılmış olup buna karşılık şartlı bağış Belediye Başkanı Çiftçi tarafından kabul edilmiş olmalı ki arazinin satışı da bağışçının talebiymiş gibi şartlara dahil edilmiştir.
Çayırova halkının taşınmaz malı hangi sebeple satılmaktadır? Söz konusu durum hiç masumane değildir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ