Gazete Hakimiyet

Atatürk anıtı dökülüyor!

Atatürk anıtı dökülüyor!

Resmi törenlerin düzenlendiği ve Atatürk’ün kullandığı “Savarona” isimli teknenin ismini taşıyan kent meydanında bulunan Atatürk anıtının hali içler acısı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her tarafı çatlayan ve kırılma noktasına gelen anıtın Kartal’a yakışmadığını belirten vatandaşlar, Kaymakamlık ve belediye yönetimine tepki gösteriyorlar.
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başkomutan Atatürk’ün Kartal meydanında bulunan anıtının içinde bulunduğu durum görenlerin yüreklerini sızlatıyor. Adeta kaderine terk edilen Atatürk Anıtının her yerinde çatlaklar oluşurken, sürekli boyanmaktan ise aşınmış durumda. Pas-küf içindeki anıt kırılma noktasına gelirken, başta Belediye, Kaymakamlık ve Atatürkçü olarak geçinen Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler de sessiz kalarak Atatürk anıtının içinde bulunduğu duruma göz yumuyorlar.
ÇEVRESİ DE İŞGAL ALTINDA
Çevresi de Kartal ve İBB’nin koyduğu barakalar ile adeta işgal edilerek kapatılan Atatürk anıtıyla ulu önderin kemiklerinin sızlatıldığını ifade eden vatandaşlar, yeni bir Atatürk anıtının yapımı için Kaymakam Edip Çakıcı ve CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i göreve çağırıyorlar.
YANDAŞA VAR, ANITA YOK!
Kartal Belediyesi’nin bütçesinin yandaşlara peşkeş çekildiğini, saçı bitmemiş yetimin hakkının çöpe atıldığını vurgulayan vatandaşlar, CHP’li Belediyeyi ise ateş püskürüyorlar. Atatürk anıtının Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışmadığını vurgulayan ilçe halkı, “Belediye yönetiminin oturduğu koltukların asıl sahibi Atatürktür. Kurduğu partinin mensubu olan Belediye yönetimi Atatürk anıtını görmemezlikten geliyorlar. Bunlar nasıl Atatürk’e sevgi ve saygı gösteriyorlar Bir anıtına bile sahip çıkamıyorlar diye konuştular. Belediye yönetiminin pankart, konser ve tiyatrolara para bulmasına rağmen, Atatürk’ün hatırasına ödenek bulamadığını dile getiren vatandaşlar “15 yıldır Kartal’ı yöneten CHP’li belediyeler taş sempozyumları ile ne oldukları belli olmayan heykelleri yaptırdılar. Atatürk anıtı için parmaklarını bile oynatmayan belediye yönetimi bu kadar aciz midir? Atatürk’ün değerlerine saygısızlıktır. Vefasızlıktır” diye konuştular. Kampanya düzenlenmesini ve Atatürk anıtı için gerekli tüm adımları atmaya hazır olduklarını dile getiren vatandaşlar, Sivil toplum kuruluşlarını da ilgisizlikle suçlayarak, “Kartal’da bir çok sivil toplum kuruluşları var. Onlarda Atatürkçülüğü sadece belli günlerde gelip törenlerde çelenk koymakla kendilerini Atatürkçü sanıyorlar. Ulu önderimizin anıtı  için kampanya düzenlensin, bizler ülkemizi kurtuluşa götüren, gazimizin anıtı için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazırız” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ