Gazete Hakimiyet

Gazetecilere plaket verdi

Gazetecilere plaket verdi

27 Kasım’da İYİ Parti Kartal İlçe teşkilatının yapılan kongresinin ardından tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Hasan DEMİR
Dönemin ilçe Başkanı H. Dilruba Oğulcuklu’nun talimatı ile kongrenin yapıldığı salona partililerin alınmadığı ilçe kongresi gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Partinin ağır toplarından iş insanı Nizamettin Yumurtacı kongre sürecinde kendisine destek veren partililer ile bir araya geldi. Balkanlılar derneğinde düzenlenen yemeğe ev sahipliği yapan Yumurtacı yaptığı açıklamalar ile tüm dikkatleri üzerine topladı.
Kendisinin İYİ Parti İlçe Başkanlığı için aday olmayı düşündüğünü ancak süreçte yaşanılan ilçe yönetiminin demokratik dışı davranışları ve psikolojik baskıların yanısıra gördükleri manzara karşısında aday olmaktan vazgeçtiğini dile getiren Yumurtacı, sadece kendi oturduğu mahallede ikamet etmeyen 110 kişinin üye olarak yazıldığını  vurguladı. Bir çok üyenin ikametgahlarının değiştirildiğini hatırlatan Yumurtacı, “Biz isterdik ki; kongre de partimizin adayı ilçe başkanı seçildi diyelim, ama olmadı ilçenin adayı kazandı”dedi.

KIRDILAR DÖKTÜLER
Genel Başkanları Meral Akşener’in Kartal’da yaşanılan bu olaylara sessiz kalmayacağını dile getiren Yumurtacı, “Yaşanılan bu süreçte bir çok partilimiz küstürüldü, kırıldı. Şimdi küskünleri ve kırgınları barıştıralım, partimize kazandıralım diyorlar. Yeni seçilen ilçe başkanı 1,500 kişinin İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Bu üyeler niye istifa etti? Demokratik olmayan seçim sürecine tepki gösterip istifa ettiler. Biz birlikteyiz ve güçlüyüz. Parti bizim partimiz. Asla partimize küskünlüğümüz yok. Sadece ilçe yöneticilerine kırgınlığımız var” dedi.
GAZETECİLERE PLAKET
Kongre salonuna bazı gazetecilerin alınmamasını da eleştiren Nizamettin Yumurtacı, “İlçe Başkanı kabaca gazeteci arkadaşlara satılık kalemşörler diyor. Üstelik bunu milletvekiline söylüyor. Kendisine bir basın mensubu olan milletvekiline de tepki göstermediği için kınıyorum. O kişiye haddini bildirmeliydi, seyirci kaldı” dedi. Yemeğe katılan gazetecilere üzerinde Atatürk’ün 1922 yılında söylediği basın ile ilgili sözlerinin yer aldığı plaket verildi.   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ