Gazete Hakimiyet

Başkandan ince mesajlar

Başkandan ince mesajlar

“Değişim” tartışmalarıyla başlayan CHP’de kurultay süreci hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bayrak açtığı CHP’deki siyasi rekabet il ve ilçe örgütlerine de yansıdı. 30 Temmuz’da yapılacak olan CHP Kartal delege seçimleri öncesinde gazetemize konuşan İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, kendisinin gönül bağının olduğu genel başkan adayını da açıkladı.
15 BİN ÜYE OY KULLANACAK
CHP Kartal ilçe örgütüne kayıtlı 15 bin üye ilçe seçimlerinde oy kullanacak 400 delegeyi belirlemek üzere 30 Temmuz’da tüm mahallelerde kurulacak olan sandığa gidecekler. Seçimlerin eş zamanlı olarak 20 mahalle de aynı anda yapılacağının altını çizen İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, başkanlığa aday olduğunu açıkladı. CHP Genel Merkezi’nin Belediye Başkanlarına delege seçimlerine müdahale etmemeleri konusundaki uyarılarına rağmen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise danışmanları aracılığıyla üye avına çıktı. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ilçe seçimlerine müdahil olmasını eleştiren Uzunok, “Belediye Başkanı parti içinde rekabet için aday göstermemelidir. Örgüt içinde parti üyelerinin vicdanlarıyla yürüyecek olan bu süreci birilerinin kaşımasını doğru bulmuyorum” dedi.
PARTİLİLERİMİZ ÜZÜNTÜ İÇİNDE
14 ve 28 Mayıs seçimlerinde CHP’nin iktidar olamaması nedeniyle partililerin büyük üzüntü içinde olduğunu dile getiren Uzunok, “Bu üzüntü içinde gerçekleştireceğimiz ilçe kongresi ve kurultay sürecinin tatlı bir rekabet içinde geçmesini istiyoruz. Sukunet ve ayrıştırma olmadan delegelerin ortaya koyacağı iradeye her kesin saygılı olması gerekiyor. Biz ilçe örgütü olarak yapılacak olan kongremizde kadınlarımıza ve gençlerimizin önünü açarak, kendilerinin siyasette daha aktif gelmeleri yönünde çalışmalar yapacağız. Aynı şekilde kurultayda da kadın ve gençlerimiz önem verilmesini istiyoruz”dedi.
“BEN TARAFIM”
Parti içinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki değişim tartışmalarına da değinen CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, ” Ekrem İmamoğlu partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’da partimizin genel başkanıdır. Elbette genel başkanı delegelerimiz belirleyecektir, ancak ben gönüldaş olarak Genel Başkanımıza bağlıyım” dedi. 
BELEDİYE’DEN İHALE ALMADIM
Kendisi hakkında son zamanlarda Belediye’den ihale aldığı şeklinde çıkan dedikodulara da cevap vererek son noktayı koyan Uzunok, bunun doğru olmadığını söyledi. Belediye ihalelerinin her kese açık olduğunun altını çizen Uzunok, “Benim iş güvenliği ve hafriyat sektöründe faaliyet gösteren şirketim var. Kesinlikle Kartal Belediyesi’nden ne şimdi ne de daha önce kesinlikle ihale almadım. Eğer ihale alsaydım, bunu da söylerdim. Kaldı ki; ilçe başkanı olduktan sonra işlerimle uğraşmıyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ