Gazete Hakimiyet

Basın Toplantısında konuştu

Basın Toplantısında konuştu

31 Martta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında zehir zemberek konuştu. Konuşmasının satır aralarında Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi de hedef alan Fazlıoğlu, Saadet Partisi ile birlikte ortak Belediye Başkan adayı çıkaracaklarını ve Meclis Üyesi listesini de fermuar sistemi ile belirleyeceklerini kaydetti. Belediye seçimlerini kazanmaları halinde, Belediye’nin  duvarlarına “Rüşvet alanda, verende melundur” yazısını yeniden asacaklarının altını çizen Fazlıoğlu, cesurlarla yola çıkacaklarını vurgulayarak ittifak görüşmelerinde ise kapılarının açık olduğunu belirtti.


YÖNETİM YETERSİZLİĞİ VAR:  AK Parti’nin seçimleri iktidar gücüyle kazandığına işaret eden Gelecek Partisi İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, buna rağmen 20 yıldır Devlet Hastanesi’nin yapılamadığını, trafik sorunun çözülemediğini söyledi. Her yağmur da ev ve işyerlerini sel sularının bastığına dikkat çeken Fazlıoğlu, Emek ve İnönü mahallelerinin durumlarının  ortada olduğunu kaydetti. Söylemlerin vatandaşta karşılığının olmadığını dile getiren Fazlıoğlu, “Biz şu kadar alt yapı yaptık, şu kadar milyon dolar harcadık gibi sözlerin toplumda karşılığı yoktur. Evine su giren vatandaş sıkıntıya düşüyor. Akşam 21.00’den sonra Mc Donald’s’ın oradan buraya vatandaş yürüyorsa bunun sorumlusu da kabahatlisi de yöneticilerdir. Şunu bunu yaptık diyerek, insanları otobüslerle gezdiriyorlar, sadece insanların başını döndürüyorlar. Milyon dolar harcamaları veya bilboardlara reklam vermeleri değil, bizi halkın sorunların çözümü ilgilendiriyor. Harcamaları yapıyorlar ama Çayırova’lı yurttaşlarımızın eksiklerini göremiyorlar.  Reklam değil, icraat önemlidir” dedi. Bitirilemeyen yatırımlarında kendi dönemlerinde tamamlanacağını kaydeden Fazlıoğlu, “İnşaatı süren kent meydanı bir yere kadar getirildi, ama açmak bize nasip olacaktır. Çünkü bütçesi kalmadı. Önümüzdeki yılın bütçesinde ne kadar ayrıldı bilinmiyor. Çayırova Belediyesi’nin bütçesi borçlanmaya gerek kalmadan tüm hizmetlere yeter. Çayıorova’da bir çocuk yatağına aç giriyorsa, bunun vebali siyasetçilerindir. İlçeyi yönetenlerindir. Yönetemeyenler de bırakıp gitmelidir”


KİRLİ SİYASETTEN UZAĞIZ: Kirli siyasete bulaşmamak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Fazlıoğlu, harama bulaşmamış, liyakatlı, dürüst ve ahlaklı, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı bir adaylarının olacağını belirtti. “Cesareti yeşil dolarlarda görenlerle değil, ciddi anlam da 9 mahallemize hizmet edecek, kadın erkek eşitliğine,  insan hak ve özgürlüklerine bağlı insana insan gibi değer veren adaylarla yola çıkacağız” diyen Fazlıoğlu adaylarının seçimleri kazanmasının ertesi günü Çayırova’ya sırtını dönmeyeceğini vurgulayarak “Çayırova’yı düşünen kalkındıracak topluma hizmet edecek şahsi menfaatlerinden uzak duracak cesur bir adayımız olacaktır” dedi.

KAYBETTİKÇE HIRSLANIYORLAR: Seçim kaybedenlerin kaybettikçe hırslandıklarını söyleyen Gelecek Partisi İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kaybettiğini hatırlatarak, “Millet ittifakı olarak biz yine kaybettik.Bu toplum nezdinde çatlamaya sebep verdi.  Çayırova’nın genel anlam da durumu bellidir. Yüzde 75 muhafazakar bir toplum bulunuyor. Bu seçmen kitlesini yüzde 25’lik bir bokla geçme gibi şansımız yok. Çayırova’nın ilçe olmasından bugüne kadar bu geçilemedi. Burayı 20 yıldır Ak Parti  yönetiyor. İktidar partisi her dönem adayını değiştiriyorsa, biz de Çayırova halkı olarak bunu değiştirebiliriz. İYİ Parti kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı. İttifak için kimseye kapımızı kapatmadık, Çayırova’da siyaset yapan her kese kapımız açıktır. CHP ile ortak aday belirleme noktasında görüşmelerimiz oluyor. Hepimizin ortak paydası bellidir, kenti yönetmeye talibiz. Karşılıklı feragatlarda bulunabilinir. Burada muhafazakar kanattan çıkan bir adayla seçimleri kazanabiliriz. Güçlerimizin birleşmesi halinde, Çayırova’da belediye yönetimini değiştirme potansiyelimizde gücümüzde olur. Yapılan hesaplar bunu gösteriyor. Biz çok zorluklar gördük, samimi ahlaklı insanlarla yürümek istiyoruz. İşte o gün bugündür. Her kes aday olabilir, amaç burada bir Nisan sabahı ipi göğüslemektir. Biz toplumsal barışın, kutuplaşmanın olmadığı Çayırova için üzerimize düşeni yapacağız. Kimseye, cennetten tapu vermiyoruz. Yaşanılır Çayırova için hep beraber sahaya çıkalım diyoruz. Çocuklarımız burada yaşasın, başka yerlere veya yurt dışına  göç etmesin diyoruz. Aksi halde bir şekilde ortağımız Saadet Partisi ile bu gemiyi, limana sağ salim yanaştırırız” dedi.  Diğer partilerin adaylarının açıklanmasıyla birlikte kendi adaylarını açıklayacaklarını kaydeden Fazlıoğlu, “Gelecek ve Saadet Partileri olarak şu anda görüştüğümüz isimler var. Bize bu yönde başvurularda oldu. Çıkacak adaylara göre; hamlemizi göstereceğiz, ama önce tabloyu görmemiz lazım. Yoksa ben yaptım oldu mantığı çok doğru değildir” dedi.
İŞ TAKİPCİLİĞİ YAPMAYACAKLAR: Belediye Meclis Üyesi aday listelerini de bir çatı altında iki oda olarak gördükleri ortakları Saadet Partisi ile fermuar sisteminde hazırlayacaklarını ifade eden Fazlıoğlu, şahsi menfaatlerini düşünenlerden uzak duracaklarının vurgulayarak “Kimse koltuğunun altında dosyalarla ihale veya  ruhsat peşinde koşmayacak. Meclis üyelerimiz kesinlikle iş takibi yapamayacaklardır. Kur- an’a el basıp hırsızlık mı yapacağız? Namazdan çıktıktan sonra ihale peşinde mi koşturulacak? Bunu yapmamamız lazım. Birileri bu işi rant kapısı haline getirdi. Bizim kazanmamız halinde, Belediye’nin duvarlarına “rüşvet alanda, verende melundur” yazısını tekrar asacağız. Kentin sorunlarına kilitlenerek çözüm ortağı olabilecek bir kadromuz olacaktır. Belediye başkanının da Meclis Üyesinin de görevi kente hizmettir, kendine değil, alışılmış adamların dışında genç beyinlerle Çayırova’da oluşum yapacağız” dedi.
KADINLARA YER VERİLECEK: Belediye Meclis üyesi belirlemesinde parti olarak kendilerinin kadın kontenjanlarını artıracaklarının altını çizen Fazlıoğlu, son yapılan Belediye Meclis toplantısında Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile CHP’li bir üye arasındaki tartışmaya da değinerek “Yaşanılan olay Çayorava halkını çok üzdü. İkili atışmalar toplumda derin infialler yaratıyor,  kutuplaşmalar yaratıyor. Belediye başkanı seçildiği gün partisinin rozetini çıkartmalıdır. Bu nedenle Belediye Meclis Üyesi belirlenmesinde, benim ağırlığım bayan olacaktır. Mecliste argoyu, kötü kelamları, küfürleri, kırıcı kelimeleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Bayanın elinin değdiği yer şeffaf ve yuva olur. Çünkü kadın annedir” dedi.
ÇAYIROVA’DA GÜÇLENDİK: Bölgede siyaset yapan ve kendilerini siyasetin ağır ağabeyi, üstadı olarak görenlerin siyasete yön verebileceklerini, ancak seçmene yön veremeyeceklerini dile getiren Gelecek Partisi İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, “Bizim için küçük parti 300-500-1.000 oyu var diyorlar. Seçmene yön verilemeyeceğini 2002’de gördük. Seçmen birilerini cezalandırırken, birilerini de iktidara taşıdı. 20 yıldır AK Parti iktidarı devam ediyor. Çalışmaları da gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Kimin kime neler verdiğini biliyoruz. Halkın beklentilerini bu süreçte takip ediyor ve not alıyoruz. Ama bazı siyasetçi abiler gibi, sigara kutularına not alıp sonra çöpe atmıyoruz.  Siyasette bir insanın duruşu olmalıdır. Aksi halde ne yaparsan yap olmuyor” dedi.


 BENİ ARAŞTIRIYORLAR: Kendilerinin Çayırova’da seçim süreci içinde sıkılmadık el, zili çalınmadık kapı  bırakmayacaklarını ve temiz siyaseti anlatacaklarını vurgulayan Fazlıoğlu, liyakatlı ve ahlaklı insanların ortaya koyduğu fikirler ile ilçeyi yönetmeye talip olacaklarını kaydetti. Gelecek Partisi olarak tüm imkanlarıyla sahada olacaklarının altını çizen Fazlıoğlu, “Benim kadromda harama bulaşmış kimse yok. Her kesin seçeresi belli. Beni araştırıp açığımı arıyorlar. Ben  20 yıl kamuda görev yaptım. Her kes benim nasıl birisi olduğumu bilir” dedi.
 ÖNERGEMİZ TBMM’SİNDE RET EDİLDİ: Gelecek Partisi İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, ilçede 6 bin civarında engelli ve özel bireylerin yaşadığını vurgulayarak, Engelliler Meclisi ile birlikte bu bireylerin eğitim başta olmak üzere hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik hazırladıkları ve Kocaeli Milletvekilleri aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine sundukları kanun teklifinin MHP-AK Parti oylarıyla ret edildiğini belirtti. Engellilerin sorunlarının kanayan yara haline dönüştüğünü ifade eden Fazlıoğlu, Çayırova Belediyesi tarafından açılacak olan engelliler merkezinin de çözüme ortak olamayacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ