Gazete Hakimiyet

Maltepe’nin ilk kadın adayı

Maltepe’nin ilk kadın adayı

Genel Merkezi tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri için Maltepe Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mimar Esin Köymen, ilçe binasını ziyaret ederek partililer ile buluştu. İlçe Başkanı Kenan Otlu tarafından karşılanan Köymen, durmadan ve yorulmadan Maltepe için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.
KADERİN CİLVESİ
Yerel seçimlere az bir süre kala aday belirleme çalışmalarının başlatıldığı CHP’de kaderin cilvesi yaşandı. CHP Belediye eski Meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Ercan Köymen, 27 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde de Belediye Başkan aday adayı da olan Ercan Köymen’in yaşamını yitirdiği tarihte kardeşi Mimar Esin Köymen, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Maltepe Belediye Başkan adayı olarak atandı.

GÖVDE GÖSTERİSİ
Maltepe Belediye Başkan adayı Mimar Esin Köymen’in adaylaştıktan sonra ilk kez ilçe binasına gelişi adeta CHP’nin ilçede gövde gösterisine dönüştü. Binlerce partilinin karşıladığı başkan adayı Esin Köymen’nin daha önce parti binasında düzenlenmesi organize edilen buluşma kalabalık nedeniyle sokağa taştı. Parti binası önünde gerçekleştirilen ve mitinge dönüşen buluşmada konuşan ilçe Başkanı Kenan Otlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe’de en fazla oyu alarak tarih yazacaklarını kaydetti. Belediye Başkan aday adaylarının da katıldığı buluşma da Otlu, “Bir sözümüz ve hayalimiz vardı. Maltepe’yi Maltepelilerin yönetmesi gerektiğini her platformda söyledik. İstediğimiz gibi adayımız Maltepe’den Maltepeli olarak çıktı. En büyük gücümüzü ihtiyaç duyduğumuzda partimizin kapısına dayanan, Maltepeli aday için bedel ödemeyi göze alan örgütümüzden alıyoruz. Bu hikaye hepimizin hikayesi. Bu hikaye Maltepelilerin ve adayımız Esin Köymen’in hikayesidir. Rant odaklarına karşı mücadele veren bir aktivist olan adayımız Esin Köymen, rant odaklarının karşısında halkın yanındadır. Esin Köymen, Cevizli tekel arazisinin mücadelesinin ve dayanışmasının adıdır. Haydarpaşa GAR mücadelesinde, Gülsuyu, Gülensu mücadelesinin içindedir. Maltepe’nin öz evladıdır. Esin Köymen her sokağın sesidir. Biz adayımıza ve Maltepelilere güveniyoruz” dedi.

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAK
Seçilmesi halinde Maltepe tarihinde ilk kadın Belediye Başkanı ünvanını kazanacak olan Mimar Esin Köymen ise konuşmasında, önemli mesajlar verdi. Kendisinin 45 yıllık Maltepe’li olduğunu dile getiren Köymen, “İlçemizin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek üzere göreve talip oldum. Uzun zamandan beri Mimarlar Odası çatısı ve ilgili kurullar da kent suçlularına karşı ve kent dayanışmasının mücadelesini verdim. Bu mücadelemizi hep birlikte bugünden itibaren daha güçlü sürdüreceğiz. 530 bin kişilik nüfusu ile İstanbul’un şüphesiz en kıymetli ilçelerinden olan Maltepemizde Park, yeşil alan, sosyal ve kültürel tesislerin sayılarını artıracağız. Ulaşım ve barınma sorunlarını kökten çözeceğiz. Kazanmamız halinde Maltepe’yi omuz omuza vererek yöneteceğiz, güzel işler başaracağız” dedi. Maltepe’de beklenen halk hareketini başlattıklarının altını çizen Köymen, “İBB’nin afetlere yönelik alınacak önlemler için başlattığı projelerin her kademisinin bir parçası olacağız. Maltepe’yi afete hazır hale getireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdiği seçme ve seçilme hakkı ile toplumun her alanında güçlü hale getirdiği kadınlarımızın lider ve güçlü olmasının önünü açmıştır. Cumhuriyetimizin 100 yılını kutlarken, kadınlara verilen seçme seçilme hakkından aldığım güçle Maltepe’nin ilk belediye başkanı olmanın heyecanını yaşıyorum. Durmadan yorulmadan Maltepe için çalışacağız” dedi.   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ