Gazete Hakimiyet

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partililerin katılımıyla birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Ulaştırma ve Alt yapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, bölge milletvekili Azmi Ekinci, MHP ilçe Başkanı Zübeyir Kurt, AK Parti ilçe eski Başkanlarının da katıldığı yemekte, Belediye Başkan adayı Mimar Hüseyin Karakaya, önemli mesajlar verdi.
MHP ilçe Başkanı Zübeyir Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ve bölge milletvekili Azmi Ekinci’nin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Belediye Başkan adayı Mimar Hüseyin Karakaya, 31 Mart akşamında Kartallıların AK Parti belediyeciliğine kavuşması ile büyük bir bayram yaşayacaklarını kaydetti. Hazırladıkları projeleri seçim kampanyası içinde kapı kapı dolayarak Kartal halkına anlattıklarını dile getiren Belediye Başkan adayı Mimar Hüseyin Karakaya, “Biz burada yaşıyoruz. Kartal’ın sorunları da sevinçleri de bizimdir. Kartal sevdalısı olarak Kartallılara hizmet için yola çıktık” dedi.
KADERİNE TERK EDİLDİ
Kartal’ın özellikle son 15 yıldır kaderine terk edildiğini ve şehir olarak devir ettikleri ilçenin kocaman bir köye dönüştürüldüğünün altını çizen Karakaya, “Biz 1994 yılında burada koca bir enkaz devir aldık. Belediye başkanlarımız Kartal’ı modern bir kent haline getirdi. Güzel projeler ortaya koyarak, ilçeyi güzelleştirdi. Ancak CHP geldi, ne yeşil alan kaldı ne bir ağaç. Bunların dertleri belediyecilik değil. Dertleri davul zurna çalmak” dedi.

BACASI YENİDEN TÜTECEK
Kartal’ın Pendik, Tuzla, Maltepe, Samandıra gibi yerleşim alanlarının baba ocağı olduğunu hatırlatan AK Parti Belediye Başkan adayı Mimar Hüseyin Karakaya, “Bu ilçeler Kartal’ın mahallesiydi. Ayrılılıp ilçe olduktan sonra burayı kat be kat geçtiler. Biz ise kaderine terk edilen, geliştirilemeyen bir ilçe olduk” diye konuştu. Kartalspor’un ilçenin bir markası olmasına rağmen Bölgesel Amatör Ligine kadar düşürüldüğünü de hatırlatan Karakaya, “Kartalspor bir marka idi. Süper lige ve Milli takıma futbolcu yetiştiriyordu. Biz birinci ligde oynarken, Pendikspor 3. Ligde idi. Şimdi Pendikspor Süper Ligde, Kartalspor Bölgesel Amatör liğinde. Kartalspor ile birlikte stadını bile yıktılar” diye konuştu. Babaocağı olarak tanımladığı Kartal’ın yeniden ayağa kaldırılacağını ve bacasının tüttürüleceğinin altını çizen Karakaya, önümüzdeki günlerde hazırladıkları 100 projesi lansman toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklarının da altını çizdi.  

GÜVENLİ KENT OLACAK
Kartal’da kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini ve ilçeyi güvenli yapılar ile yenileyeceklerini dile getiren Karakaya, “Cumhurbaşkanımız bu görevi bana tevdi ederken, eski ve güvenli olmayan yapıların yıkılarak sağlam konutların yapılmasını istedi. Kartal’da  güvenli bina yok. Binaların yüzde 31’i 1980 ve öncesi yüzde 48’i 2000 yılı sonrası yapıldı. Burası belediyeciliği öğrenmek için değil, öğrenilen belediyeciliği uygulama merkezi olacaktır. İBB adayımız Murat Kurum ile birlikte Kartal hızlı bir şekilde ayağa kaldırılacaktır. Ben mimar olarak, Murat Kurum şehircilik konusunda uzman bir kişi olarak ve merkezi hükümetle güçlerimizi birleştirerek, kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu da Kartal için büyük bir şanstır. Bu fırsatı kaçırmayın” diye konuştu.
CHP’LİLER’DEN BÜYÜK DESTEK
Toplumun her kesiminden Kartal’da büyük bir sevgi ve ilgi gördüklerinin altını çizen Karakaya, her kesimden oy alacağını dile getirdi. Sadece AK Partiye gönül ve oy verenler değil, şimdiye kadar oy vermeyen kesimlerin de destek verdiğinin altını çizen Karakaya, “Yaptığımız çalışmalar her kesimde büyük bir ilgi görüyor. Bizi kabul ediyorlar. AK Parti olarak en zayıf olduğumuz mahallelerde bile, bize destek veriliyor, inanıyorlar. CHP’liler dahi bize eğer siz seçilemezseniz, Kartal halkı size görev vermez ise biz burayı terk edeceğiz diyorlar.

EKSİK NE VARSA GİDERİLECEK
Gerçekleştirecekleri projelerden ip uçları da veren Karakaya, tüm sosyal donatı alanlarıyla birlikte engelli vatandaşların ve ailelerinin yararlanabileceği spor kompleksini hemen hayata geçireceklerini söyledi. Aydos’a Pendik’te bulunan ve yapımında görev aldığı Gözdağı tesisleri gibi bir tesisi kazandıracaklarının da altını çizen Karakaya, “Atıl halde bulunan sahili İstanbul’un en güzel mekanı haline dönüştüreceğiz. Kartal’ın trafiği sıkışık, spor tesisleri, sosyal tesisleri yok. Kartalın yaşlısı, engellisinin vakit geçireceği yer yok. Biz Kartal’a yeniden AK Belediyeciliğini kazandıracağız. Çocuklarımız için geleceğe yatırım yapacağız. Aklı, fikri, düşünceyi ve feraseti uygulayacağız. Sokak hayvanları için barınak yaparak, sokaktaki cans dostlarımıza sahip çıkacağız. Gençlerimizi sokaklardan kurtaracak bir şekilde her mahalle de kütüphaneler kuracağız. Kartal’ın ne eksiği varsa kısa sürede gidereceğiz” diye konuştu.
TEK BİR İŞÇİ ATILMAYACAK
Kendisinin Belediye personelini ziyaret ettiğini ve seçilmeleri halinde işten atılma korkusu yaşadıklarını dile getiren Karakaya, “Belediye personelini gezdim, Hal hatır sordum. Hepsi bizi ayakta karşıladılar. Belediye personeli de bizim geleceğimizi biliyor. Şimdiye kadar kendilerine hal hatır sorulmamış, Personelimize yönelik insanı değerleri öne çıkaracağız. Bize geldiğinizde bizi atacak mısınız? Diye soruyorlar. Maharet işçiyi atmak değil, işsize iş bulmaktır. Gönül kazanmaktır. Herkesi kucaklayacağız., kimseyi etnik köken üzerinden ötekileştirmeyeceğiz. Kartalda insana değer vereceğiz. Biz halkımıza layık olmak için çalışıyoruz. Kartala bir Nisan’dan itibaren huzuru, refahı ve hizmetle tanıştıracağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ