Gazete Hakimiyet

Yetkili aranıyor!

Yetkili aranıyor!

Marmaray istasyonlarında bulunan asansörlerin çalışmaması engelli ve yaşlı yolcuları canından bezdiriyor. Hiçbir yetkilinin ilgilenmediği asansörlerin ne zaman devreye gireceği ise bilinmiyor.
Hasan DEMİR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray istasyonlarındaki asansörler açıldığı günden beri bir türlü randımanlı olarak çalışmıyor. Asansörlerin çalışmaması, İstanbulluların çilesine çile katıyor.
TCDD sorumluluğunda bulunan ve 13 Mart 2019’da 43 istasyonla hizmete giren Marmaray hatlarında istasyonlarda bulunan asansörler çalışmıyor. Asansörlere istasyonlara iniş ve çıkışlarda ihtiyaç duyan özellikle yaşlı, çocuklu ve engelliler başta olmak üzere bir kısmı uzun zamandır çalışmayan asansörler için isyan ediyor. Yapıldığı günden bu güne kadar istasyonlardaki asansörlerin bir çoğunun hiç çalışmadığı gözlenirken, yetkililer ise bu sorunu görmemezlikten geliyorlar. Çalışmayan asansörler nedeniyle zor anlar yaşayan yaşlı ve hastalar basamakları güçlükle inip çıkarken, pusetle bebeklerini taşıyan kadınlar ile engelliler merdivenleri inip çıkarken zorlanırken, çevredekilerden yardım alıyor. Vatandaşlar ise asansörler ile ilgili olarak yaptıkları şikayetler şimdiye kadar sonuç alamamaktan şikayet ediyorlar. Vatandaşlar, “Durumu Belediyeye bildiriyoruz, Marmaray’ın kendilerine bağlı olmadığını söylüyorlar. Demiryollarını arıyoruz, muhatap bulamıyoruz” diye konuştular. Bir çok vatandaşında CİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığına başvuruda bulunduğu öğrenildi.




ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ