Gazete Hakimiyet

Personel arasında korku başladı

Personel arasında korku başladı

Yaptıkları uygulamalar ile gündemden düşmeyen ve suların durulmadığı Kartal Belediyesi’nde bu kez de mobing iddiaları gündemi sarstı. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve ekibinin CHP’nin İlçe Kongresinde Süleyman Uzunok’u destekleyen delegeler ve partililer üzerinde mobing uyguladığı iddia ediliyor.
GENEL MERKEZE KAFA TUTUYOR
CHP’li Kartal Belediyesi’nde ve ilçe örgütünde bu kez de mobing skandalı yaşanıyor. Genel Merkezin Belediye Başkanlarının il ve ilçe kongrelerine müdahil olmamaları yönündeki genelgesine aldırmayan ve Kemal Kılıçdaroğlu’na kafa tutan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ilçe kongresinde Mert Polat’a açık destek vermişti. İstanbul İl Kongresinde de değişimcilerin adayı Özgür Çelik’e destek veren Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe kongresinde oy kullanan ve belediye de çalışan delegeler üzerinde mobing uygulanmaya başlandı.
İNTİKAM ZAMANI!
Adeta personelinden intikam almak için harekete geçen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve ekibi CHP İlçe örgütünü de karıştırdı. İddiaya göre; ilçe kongresinde Süleyman Uzunok’a destek veren  delege ve partililerin görev yaptıkları birimyer değiştirilirken, başka bir yere sürgün edildiler. Pozisyonları da değiştirilen personeller daha düşük maaş alacaklar. Diğer delege ve partililerin de görev yerlerinin değiştirilmesi yönünde çalışmaların devam ettiği bildirilirken, yoğun bir mobing uygulamasıyla karşı karşıya kalan personelin bir çoğunun ise tazminatsız olarak işten atılma korkusu yaşadığı belirtiliyor.  
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Kartal belediyesi’ndeki mobing uygulamaları CHP içinde Genel Merkez ve değişimcilere destek veren partilileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. Mobing uygulamasına maruz kalan personel, kendi partililerinden korkmaya ve ürkmeye başladıklarını dile getiriyorlar. Yaşanılan bu olaylara tepki gösteren partililer Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in hem kendilerine hem de genel merkeze karşı adeta savaş açtığını söylüyorlar.
YANGINA BENZİN DÖKÜYOR
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimleri işaret eden partililer, hesap gününün yaklaştığını dile getirerek sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i yangının üzerine benzim dökmekle suçladılar. Belediye yönetiminin partililer arasında kutuplaşmaya neden olduğunu vurgulayan partililer, “Bu düşmanca tavır neden yapılıyor. Demokratik haklarını kullanan partililer ve delegeler tercihlerini Süleyman Uzunok ve Cemal Canpolat’tan yana kullanmışlardır. Bu suç değildir. Bu arkadaşlarımız başka partili değil” dediler.
BEDELİ AĞIR OLACAK!
Belediye Başkanı Yüksel’in yaptığı bu hareketlerin bedelinin ağır olacağını da dile getiren partililer, “Elbette bunun bir bedeli olacaktır. Belediye Başkanı ve ekibi ellerinden geleni artlarına koymasınlar” dediler. Duruma tepki gösteren diğer bir isim olan ilçe eski Başkanı Süleyman Uzunok ise “Sen güzellikle sözünü söylersin. Arif olan ders alır, cahil olan tavır. Son kez güzellikle söylüyorum; Aklınızı başınıza alın! Almış olduğunuz kararlarınızı gözden geçirin, örgütü ayrıştırmayın. Görev aldığınız kurumlar babanızın çiftliği değil . Keyfi kararlarınızın, yanlı uygulamalarınızın artık bir karşılığı olacaktır!” sözleriyle cevap verdi.
NELER YAŞANMIŞTI
Eylül ayında yapılan ilçe kongresinde Mert Polat ile Süleyman Uzunok yarıştı. Polat’ı destek veren Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, danışmanları aracılığıyla delegeler üzerinde baskı oluşturdu. Aralarında 65 yaşında bir kadın da olmak üzere bir çok delegeyi de Kartal Belediyesi’nde işe aldı. Kongre de Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Mert Polat’ın listesinden il delegesi adayı oldu. Ancak Polat’ın listesinde bulunan ve aralarında Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de bulunduğu il kongresi delegelerinin isimlerinin üzeri çizildi. Kongreyi 4 oyla kaybeden Süleyman Uzunok’un ekibi delege listelerini delerken, 12 kişi İstanbul il delegesi seçildi. Kongre de delege seçilemeyen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise bir başka delegenin hakkından feragat etmesi üzerine İstanbul İl Kongresinde oy kullanma hakkını elde etmişti.   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ