Gazete Hakimiyet

KARTALA HANGAR
Kartal Belediyesi’nin iddialı projelerinden biri olan ve bilim, teknoloji’nin kalbinin atacağı Hangar projesi hayata geçiyor.

Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin ortaklaşa gerçekleştirecekleri Hangar projesinin tamamlanmasıyla
teknolojinin yeniliklerinden yararlanmak isteyen çocuklar, gençler, uzmanlar, eğitimciler ve vatandaşlar yararlanacak.
Çağın ve teknolojinin getirdiği yenilikleri, gelişmeleri yakalamak amacıyla yapılacak olan Hangar’ın oluşumu için çalışmalar son noktasına geldi. Hangarın hizmete girmesiyle, merkezde teknolojinin gündemi yakinen takip edilirken, yazılım, kodlama üzerine de uygulamalı olarak eğitimler verilecek. Sektör ve bölge ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, içerisinde uygulamalı eğitim modülleri, ortak çalışma alanları, açık hava etkinliklerinin yapılacağı sosyal alanların bulunduğu bir yaşam merkezi de olacak.Makina Fabrika olarak isimlendirilen Bilim Ve Teknoloji Hangarı’nda imalat ve teknoloji üretimi gibi konularla ilgili atölyeler, uygulamalı eğitim merkezi, ortak çalışma alanları, sosyal alanlar ve etkinlik alanları, kütüphane ve MMO bölge temsilcilikleri yer alacak.

Uygulamalı Eğitimlerin de yer alacağı hangarda PK Eğitim Modülleri, PLC, İmalat, Otomasyon, Apartman Görevlileri Eğitimleri, Çocuklara-Gençlere Dönük Eğitimler vb.) ile  Üretkenlik Atölyeleri (3D Yazıcı ve Tasarım Atölyesi, Talaşlı Modelleme Atölyesi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz Atölyesi, Çocuklar İçin Robotik Kodlama Atölyesi, Toplumsal 5.0 -IOT,Sanal Artırılmış Gerçeklik, RTU PLC, Elektro Hidrolik Pnömatik, Robotik- Atölyesi, Makina Garaj, Hackathon, Çocuklara Dönük Deney Bilim Atölyesi, Emekli Mühendislerle Mentörlük Atölyesi vb.) hayata geçirilerek teknolojinin getirdiği yenilik ve gelişmeler yer alacak.

Bilim ve teknolojiye dönük sertifikalı/sertifikasız eğitimlerin yanı sıra, sunumların planlanması, atölye fonksiyonlarının geliştirilmesi, yapılan çalışmalardan kamunun yararlanması noktalarında da Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası ortaklaşa hareket edeceği Hangar’ın tanıtım toplantısı 27 Kasım 2021 Cumartesi (Yarın) Saat: 16:00’da Yakacık Çarşı Mah. Kartal Cad. No: 90-92 Kartal  adresinde gerçekleştirilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ