Gazete Hakimiyet

AKŞENER’İN EMEKLERİNE YAZIK!

AKŞENER’İN EMEKLERİNE YAZIK!

İYİ PARTİ Kartal’da demokrasiye yakışmayan bir kongre gerçekleştirdi. Yasakçı zihniyetin ortaya çıktığı kongrede partililere kongre salonu kapatıldı. Gazetecilerin de alınmak istenmediği İYİ Parti Kartal ilçe kongresi  ilçe siyasetinin tarihine kara bir leke olarak yerini aldı.
İstanbul İl Teşkilatı ve ilçe başkanı H. Dilruba Oğulcuklu’nun destek verdiği Avukat İbrahim Yıldırım Ateş ile parti içi muhalefetin desteklediği Eren Soylu’nun yarıştığı İYİ Parti Kartal ilçe kongresi Hasan Doğan Spor Kompleksinde yapıldı. Sabahın erken saatlerinde kongreyi izlemek için salona gelen partililer ilçe başkanı H. Dilruba Oğulcuklu’nun “yasağı” ile karşılaştı. Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan İYİ Parti’nin ilçe kongresi parti üyelerine kapalı olarak yapılırken, tribünler ise boş kaldı. Sadece oy kullanacak delegeler ve misafirlerin alındığı salona gazetecilerde alınmak istenmedi. Kartal ilçe teşkilatının Kartal kongresinde ortaya çıkan manzara, iktidar yolunda en iddialı partiler arasında yer alan İYİ PARTİ’ye yakışmazken, Genel Başkan Meral Akşener’in verdiği mücadeleye ise büyük darbe vuruldu.

MİLLETVEKİLİ İLE TARTIŞTI
İYİ Parti Kartal ilçe teşkilatının kongresine ilçe başkanı H. Dilruba Oğulcuklu ile milletvekili Ahmet Çelik arasında yaşanılan tartışma damgasını vurdu. Genel Merkez adına kongreyi takip etmek üzere gelen milletvekili Ahmet Çelik, Hasan Doğan Spor kompleksinin tribünlerinin partililere açılmasını istedi. Kongrelerin partililer ve halkla beraber yapıldığına dikkat çeken Çelik, “Partililerden neyi saklıyorsunuz? Tribünler açılacak. Bu iş başkana yakışmıyor. Siz partililerden niye çekiniyorsunuz” dedi.
RESTE REST
AK Parti hükümetini tek adamlılık rejimi ile suçlayan İYİ Parti’de ortaya çıkan manzara ise kamuoyundan büyük tepki aldı. Milletvekili Ahmet Çelik’in sözlerine rest çekerek cevap veren ilçe başkanı H. Dilruba Oğulcuklu, salonu konuşmalar sırasında açacaklarını söyledi. Ancak Oğulcuklu milletvekiline verdiği bu sözü de unutarak, salonu konuşmalar sırasında da partililere açmadı. Oğulcuklu büyük bir gafa da imza atarak, salonun trübünlerinin açılıp açılmamasına ilçe seçim kurulunun karar vereceğini söyledi. İlçe Başkanı H. Dilruba Oğulcuklu, milletvekili Ahmet Çelik’i ise tansiyonu yükseltmekle suçladı.

ATEŞİ KARTAL’DAN HARLAYACAĞIZ
Demokrasiye büyük darbe vurulan ve yasakçı zihniyetin ortaya çıktığı İYİ Parti kongresinde başkan adayları İbrahim Yıldırım Ateş ile Ersin Soylu ise konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Divanın oluşturulmasının ardından başkan adaylarından Avukat İbrahim Yıldırım Ateş, kendisinin 5 yıl önce İYİ Parti ilçe teşkilatına kurucu ilçe başkan yardımcısı olarak katıldığını söyledi. Halen Belediye Meclis üyesi de olan Ateş, hedefinin Kartal’da birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu vurgulayarak  Partiden küserek ayrılan ve istifa edenlerle yeniden görüşerek, İyilik hareketine kazandıracaklarını söyledi. İYİ Parti’nin iktidar meşalesini Kartal’dan harlayacaklarını söyleyen Ateş, “Önümüzdeki yıl yapılacak olan  seçimlere kadar Kartal’ı Anadolu Yakasında üye yapımında birinci yapacağız. Üç ayda bir teşkilat toplantılarıyla bütün üyeleri sürecin içine dahil edeceğiz. Biz Kartalı sokak sokak gezeceğiz. 20 mahallemizin sorunlarına hakimiz. Belediye başkan adayı ve meclis üyeliğine aday olacak arkadaşlara gezilerinde iyiler iktidara hazır dedirteceğiz” dedi. Ortaya koyacakları icraatlarla Genel Başkan Meral Akşener’i Kartal teşkilatı olarak gururlandıracaklarının altını da çizen Ateş, “Yerel seçimlerde kuracağımız sistemle tek bir oyun çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Dava arkadaşlarımız sadece burada rakibimiz, kongreden sonra kendilerini kucaklayacağız. Biz dava arkadaşlarımıza karşı kazanılmışları zafer olarak adlandıramayız” dedi. AK Partiyi de hedef alan Ateş konuşmasında “Hedefimiz AKP’yi iktidardan göndermek, genel başkanımızı başbakan yapmaktır.
Genel başkanımızın hareketini Kartalda en iyi şekilde anlatacağız. Biz üzerimize kilitlenen kapıları kırarak, önümüze çekilen tel örgüleri kaldırarak geldik. Elektriklerimizi kestiklerinde gözlerimizle aydınlattığımız salonlardan geldik. İktidar yolu Kartal’dan başlaşacak, genel başkanın yaktığı ateş Kartal’dan harlanacaktır”diye konuştu.
İYİ Parti’nin kuruluşundan beri bu hareketin içinde yer aldığını söyleyen başkan adaylarından Eren Soylu ise konuşmasında  kendisinin Kartal sevdalısı olduğunu dile getirdi. Partilerini iktidara taşımak için ant içmiş neferlerinden olduğunu kaydeden Soylu, yapılan ilçe kongresinin ise sıradan bir seçim olmadığını vurguladı. Kartal’da hasar almış İYİ Parti omurgasını tamer edeceklerini sözlerine ekleyen Soylu, “Bu seçim, delege iradesinin sandığa yansıdığı, partimizin Kartal’da kaderini ve geleceğini şekillendirecek, şahsi menfaatleri tercih edenlerle iyiler arasında gerçekleşen bir seçimdir. Hak adalet diyenlerle hukuksuzluğu ezberleyenler arasındaki seçimdir. Kartalı birleştirme ve ayaklar altına alınmış bir çok değeri yükseltme seçimidir. Rayından çıkmış Kartal İYİ Partinin tekrar iktidar hedefine oturtma seçimidir. Zafer Adalet ve demokrasiye inanların olacaktır” dedi. Kendilerinin siyasetin kirli dehlizlerini deşmediklerini ifade eden Soylu, “Biz halktan geldik, bizi kimse ezemez. Çıkar kavgası için değil, tek adam rejimliğine dik durmak için buradayız. Sandıkla gelen sandıkla göndeririz. Hukuk talep eder, kanunsuz olmayız. Birilerinin emeklerini birilerinin çıkarları için çaldırtmayız” dedi.
ATEŞ İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ
400 delegenin bulunduğu İYİ Parti ilçe kongresini Avukat İbrahim Yıldırım Ateş kazandı. Yapılan sayımda Ateş 251 oy alırken, Eren Soylu ise 110 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından yine ilçe başkanı İbrahim Yıldırım Ateş, “Biz kazanılan arkadaşlarımızı dava arkadaşlarımıza yönelik zafer olarak kabul etmiyoruz. Bütün arkadaşlarımızın destekleriyle, tek hedefimiz iktidar olmaktır”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ