Gazete Hakimiyet

KARTAL TARİHİNDE BİR İLK

KARTAL TARİHİNDE BİR İLK

Stat: Menemen İlçe
Hakemler: Tolga Sancak, Yiğit Çam, Kerem Kalkan
MENEMEN FK: Bora Göymen Abdulkadir Öksüz Kerem Paykoç (Kadir Yazıcı DK. 46), Atalay Gürel (Cüneyt Dağlı DK. 69), Oktay Kancı (İlyas Antekin DK. 105), Kaan Özder, Mahmut Bilir (Yusuf Yıldız DK. 105), Ekrem Kayılıbal (Emre Bibercioğlu DK. 76), Oğuzhan Aydoğan (Okan Şentürk DK. 69), Almos Kaan Kalafat, Murat Yılmaz
BULVARSPOR: Muhammet Ali Elagöz, Oktay Demircan (Barışcan Tay DK. 104), Sarp Tenim (Ömer Karahan DK. 70), Okan Duran, Furkan Çetinkaya, Ferhat Şenses, Abdulkerim Canlı, Adem Arif Akşit, Doğukan Topkaya (Osman Arslantaş DK. 114), Hasan Ahmet Sarı (Görkem Güven DK. 70), Gökhan Özer (Halil Can Ayan DK. 59)
GOL: Görkem Güven (dk. 104 pen.) (Bulvarspor)
Sarı kartlar: Kadir Yazıcı, Oktay Kancı, Cüneyt Dağlı (Menemen FK), Halil Can Ayan (Bulvarspor)
KARTAL TARİHİNDE İLK
Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Küme Ligi’nden 3. lige çıkan mahalle takımı olarak Türk futbolunda tarih yazan Bulvarspor Ziraat Türkiye kupasında da bir ilke imza attı. Kartal’dan Ziraat Türkiye Kupasına katılan takımlar arasında üst tura çıkan kulüp ünvanını da eline alan Kırmızı Beyazlı Bulvarspor ilçenin adını da altın harflerle yazdırmaya devam ediyor.  

DEPLASMANDA İKİ MAÇ KAZANDI
3. lig 2. gurupta Kartal’ı temsil eden Bulvarspor katıldığı Ziraat Türkiye kupasında da kendisini gösteriyor. Önce Kuşadasıspor’u deplasmanda kupadan saf dışı bırakan Bulvarspor, bugün İzmirde oynadığı Menemenspor ile karşı karşıya geldi.
9’uncu dakikada Menemen FK’da Atalay yaklaşık 30 metreden sert vurdu, kaleci Muhammet Ali Elagöz iki hamlede topa sahip oldu.
25’inci dakikada konuk ekipten Doğukan’ın ara pasında penaltı noktasında topla buluşan Ferhat’ın plaesinde meşin yuvarlak yandan auta gitti.
40’ıncı dakikada Furkan’ın sol kanattan içeriye ortasında Ahmet, pasını Gökhan’a aktardı, bu oyuncunun aşırtmasında kaleci Bora son anda topa sahip oldu.
50’nci dakikada Menemen FK savunmasının hatasında araya giren Ahmet’in ceza sahası yayı üzerinden sert şutunda kaleci Bora topa sahip oldu.
90+1’inci dakikada kullanılan serbest vuruşta Menemen FK savunmasında oluşan karambolde önce Halil Can vurdu kaleci Bora’dan dönen topa Ömer’in vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
Normal süre golsüz bitince maç uzatmaya gitti.
112’nci dakikada Görkem sağ kanattan ceza sahası içerisine girdi. Bu oyuncu altıpas içerisine ortaladı, Menemen FK savunmasında Kadir’in eline çarpan top sonucunda hakem Tolga Sancak penaltı noktasını gösterdi. Görkem’in kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
Karşılaşma başka gol olmayınca konuk ekibin galibiyetiyle sonuçlandı.


TÜM FUTBOLCULARIMI ÖPÜYORUM
Maçtan sonra gazetemize konuşan Bulvarspor Teknik Direktörü Atakan Çağlayan, üst tura çıkmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Güçlü rakipleri karşısında mücadeleyi maç sonuna kadar bırakmadıklarını vurgulayan Çağlayan, ilk yarıda 2 gol pozisyonundan yararlanamadıklarını söyledi.
2. yarıda rakibin oyunu sertleştirdiğini söyleyen Çağlayan “Bizim kolay lokma olmadığımızı gören rakibimiz kendi saha ve seyirci avantajını da kullanarak oyunu sertleştirdi. Ancak biz rakip kaleye baskın yapmayı elden bırakmadık. Baskın yememize rağmen üstün oynayan taraf olduk”dedi.
TÜM FUTBOLCULARIMIZ DEĞERLİ
Fizik olarak güçlü olmanın meyvesini bu maçta da aldıklarını kaydeden Teknik Direktör Atakan Çağlayan “Birbirinden çok değerli ve başırılı futbolculardan oluşan bir takımımız var. Kadromuzda bulunan tüm futbolcularımız ilk onbirde oynayabilecek kapasitede ve başarılılar. Değerli bir kadrodan kurulan takımız. Her kes gerek lig gerekse kupa maçında üzerilerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getiriyorlar. Hiç birinin arasında teknik heyet yada yönetim olarak ayrım yapmıyoruz. Tüm futbolcu kardeşlerimiz eşit imkanlara sahipler. Bu da takımımızın başarı grafiğine yansıyor. Hem kulübümüze hem de Kartallılara Ziraat Türkiye kupasında bir ilki yaşatıp, sevinç yaşattıkları için kendilerini kutluyor ve alınlarından öpüyorum”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ