Gazete Hakimiyet

PAZAR’DA STANT KURDULAR

PAZAR’DA STANT KURDULAR

CHP Çayırova ilçe örgütü Perşembe pazarında açtıkları stantta basın açıklaması yaparak her gün iğneden ipliğe gelen zamlara tepki gösterdi. CHP ilçe Başkanı Binali Eriş,ülkenin ekonomik olarak çok zorlu günlerden geçtiğini belirterek, AKP iktidarının yıllardır  yanlış ekonomi politikaları uyguladığını söyledi.
Enflasyonun başını alıp gittiği ve iğneden ipliği her gün sürekli gelen zamlar vatandaşın tepkisine neden olurken CHP Çayırova ilçe örgütü de Perşembe pazarında stant kurarak, gelen AK Parti hükümetini protesto ettiler. Pazar yerini de gezerek alış veriş yapan vatandaşlar ve esnafların sorunlarını dinleyen CHP ilçe başkanı Binali Eriş, basın açıklaması yaptı. Ekonomik olarak ülkece çok zorlu günlerden geçtiklerini dile getiren Eriş, ülkenin darboğazda bulunmasına rağmen iktidarın 5’li çetelere ihaleleri peşkeş çektiğini söyledi. İktidarın yandaşlarına para aktardığını, yanlarına ve yakınlarına ait gemiciklerin bulunduğunu işaret eden Eriş, son bir yıldır yüksek enflasyon altında vatandaşların ezildiğini vurguladı. Seçim öncesi bastırılmaya çalışılan zamların seçim sonrası hızlandırılmış bir şekilde uygulandığına dikkat çeken Eriş, “Bu uygulamalar Sarayın Türkiye’sinde görünmüyor. Çünkü elektrik faturasını ödeyememek, doğalgaza gelen zammın farkında olmak gibi dertleri yok. Ulaşıma zam gelmiş, markete gidildiğinde artan zamlardan her geçen gün soframızdan bir gıdanın azalması gibi günledik  sorunları yok. Kira dertleri yok.  Bebek bezlerine gelen zamlardan haberleri yok. Tuvalet kağıdındaki fiyat artışının onlar için önemi yok. Yağın, çayın, pirincin gün aşı zamlanmasını endişesi yok. çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailesinin, tenceresini kaynatamayan annelerin çaresizliği yok” dedi.

SARAYIN DERDİ YOK
Sarayın şaşalı ışıklarında işsiz gençlerin depresyona sürüklendiğinin ise görülmediğinin altını çizen CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eriş, yoksulluk nedeniyle yuvaların yıkıldığını vurguladı. Emeklilerin AKP iktidarı için değersiz olduğunun altını çizen Eriş konuşmasında “Sarayın Türkiyesi satamadığı ürününü toplamayan çiftçilerden bi haber. Yani halkın derdi sarayın derdi olmuyor. Sarayın uğraşı ise hala boşalan ceplerimizden iliğimizi sömürmek. Sarayın Türkiye’sinde 5’li çekeler dolar bazında ihale alanlar dolala gelir garantili yollar, köprüler, hastaneler yapanler 4-5 kurumdan maaş alanlar var”
GEÇİM ZORLUĞU EN DERİN YERDİ
Vatandaşın Türkiye’sinde ise zam üstüne zam, vergi üstü vergi olduğunu dile getiren CHP’li Eriş, dünyanın en güçlü on ekonomisi sıralaması hedefiyle başlayan AKP’nin iktidar yolculuğunda sefalette Türkiye’nin ilk 10’da yer aldığını bildirdi. Sosyal yardımlarla geçinen ailesi sayısı 4,5 milyona ulaştığının altını çizen CHP İlçe Başkanı Binali Eriş, “Bütün bunları sanayinin göbeğinde yaşayan bizlerin akşama kadar emeğini 3 kuruşa satan bizlerin ekonomisi karşısında maaş eve gelmeden eriyip gitti. Geçim zorluğunun en derin yaşandığı yere, yaşadığımız bu toplarda daha yüksek. Çünkü en büyük emek sömürüsü burada yaşanmaktadır. CHP Çayırova ilçe örgütü olarak vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bu yangını söndürecek, sosyal hukuk devletine uygun halın refah seviyesini yükseltecek ve sarayla halkın arasındaki duvarları kaldıracak olan halkın partisi CHP’dir. Mücadelemiz halkımız için devam edecektir. Gelin sizlerde bu mücadeleye el atın ve bu mücadelenin ateşini emeğin başkenti olan ilçemizde yakalayalım”dedi.  

 


 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ