Gazete Hakimiyet

Kızılay Başkanı uyardı

Kızılay Başkanı uyardı

Kartal’da trafiğin yoğun olduğu caddelerdeki ışıklarda dilenen çocuklar hem kendi canlarını hem trafiği tehlikeye sokuyor.
Yoğun araç geçişinin olduğu bulvar ve caddelerde ışık bekleyen araç sürücülerinden para isteyen çocuklar, bazı zamanlarda ölüm tehlikesiyle burun buruna geliyor.Türk Kızılay’ı Kartal Şube Başkanı ve sosyal Yardımlaşma eski Müdürü Hüseyin Özkul, vatandaşları önemli bir konuda uyararak, trafik lambalarında dilencilik yapan çocuklara para verilmemesini istedi.  Buralarda dilenen çocukların güvenlik tehlikesi yarattığını ve aileleri tarafından istismar edildiğini dile getiren Özkul, bir çoğunun memleketlerinde daire ve arsa gibi gayrimenkul zengini olduklarını söyledi.

Sosyal Medya hesabından uyarılarda bulunan Özkul, “Sosyal Yardımlaşmada 11 yıl fiilen müdürlük yaptım. İşim gereği başvurularda gördüm ki, dilencilerin bugün olarak kişi başı günlük kazancının 1000 -1500 TL arasında. Özelikle çocuklar ve kadınlar dilendiriliyor. Bir çoğunun Adana, Osmaniye veya Gaziantep’te arsaları, evleri var. Ayrıca bir çoğu da Mercedes dahil çeşitli araç sahibi. Alaşehir’de 4 dairesi olanını gördüm. Erkekler gün içinde kumar oynuyor, Sürekli Alkol alıyorlar. Dilenme yanında fırsat bulunca da çalıyorlar. Ne yazık ki;  kağıt toplayanlar da böyle” dedi. Bu insanların kızlarını 13 yaşında evlendirdiklerine de dikkat çeken Türk Kızılay’ı Kartal Şube Başkanı Hüseyin Özkul, “Bunlar 13 yaşında evlilik yaparlar. Onlarda bu şereftir. 30 yaşına gelince sermaye olan yaklaşık 6-7 çocuk olur ve hepsi dilenerek, çalarak babaya bakarlar. Yani lütfen bu ışıklarda, market, cami önlerinde dilenen çocuklara ve kadınlara yardım etmeyin ki; bu zincir kırılsın. Tabi ki devletinde bu çocukları zorlada olsa yuvaya alması lazım”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ