Gazete Hakimiyet

“İthal eden değil, ihraç eden olacağız”

“İthal eden değil, ihraç eden olacağız”

3 Eylül’de yapılacak olan kongre öncesinde ilçe başkanlığı adaylığını açıklayan mevcut başkan Süleyman Uzunok, partililerle buluştu. Kongre öncesinde hedef ve amaçlarını partililerle paylaşan Süleyman Uzunok, AK Parti ikdarını sert sözlerle eleştirirken, satır aralarında ise Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i de unutmadı.  
CHP’DE BÜYÜDÜM
Kendisinin 18 yaşından beri CHP içinde büyüyerek örgütle yol yürüdüğünü söyleyen Uzunok, 8 aydır ilçe başkanlığı yaptığını söyleyerek, emek mücadelesi verdiğini söyledi. Bu dönemde partiye küsmüş, darılmış, istifa etmiş partililerin yeniden baba ocağına dönmeleri konusunda çalışmalar yaptığının da altını çizen Uzunok, seçimlerde CHP’nin başrol oyuncusu olabilmesi için verilen mücadele sonrasında 30 yıl aradan sonra Kartal’da genel seçimlerde AK Parti’den daha fazla oy aldıklarını  söyledi. Kendisinin çıkarsız, menfaatsiz bir başkan adayı olduğunu söyleyen Uzunok, partililerle birlikte hiç bir zaman ayrılmayacak yolların yolcusu olduklarını kaydederek “Seçilmem halinde önemlerini kaybeden Mahalle birimlerimizi yeniden eski ivmelerine kazandıracağız. Bilim kurulu oluşturulmalıdır. Bizim için kutsal olan emekten yana olarak STK, Sendikalar ve meslek odaları ile birlikte işçi ve emekçilerin yanında olacağız. Onları söz sahibi karar mekanizmalarında ev sahibi yapacağız”
SOSYAL YARDIM DERNEĞİ
AK Parti iktidarının ülkenin yüzde 27’sini sosyal yardıma muhtaç şekilde hayatini idame ettirilmeye mahkum ettiğini dile getiren
Uzunok, “Sadece bugün, seçimden seçime değil sürekli yardıma muhtaç vatandaşımıza dokunacağız. Kartal ilçe başkanlığının bir sosyal yardım vakfı, derneğine ihtiyaç vardır. Emek veren kadınlarıyla iş adamlarıyla, mücadele eden partilileri de sürece katarak her gün her an sosyal yardıma muhtaç vatandaşlarımız için projeler üreteceğiz. Budur bizi iktidara taşıyacak asli unsur. şeffaf adil düzen oluşturacağız” dedi.  Partinin yetkili kurullarının keyfiyetten değil düzenli bir şekilde toparlanmaya ihtiyacı vardır. Düzenli olarak örgütüyle bir araya gelmezse, o örgüttü şeffaflığın söz konusu olamaz. Kimseyi ötekileştirip ayrıştırmadan her kesi birleştirerek evimizdeki Halil İbrahim sofrasına davet edeceğiz” dedi.  
“SOLUN KALESİ OLACAĞIZ”
Örgütü birlikte tutacaklarının altını çizen Uzunok, bir dönem Kartal’ın siyasette söz hakkı olduğunu hatırlatarak “Genel merkezde, İstanbul’da güçlü söz sahibi ve temsiliyeti olan bir Kartal oluşturulması için mücadele vereceğiz. Kartal örgütünün il başkanı, milletvekili, parti meclisi üyesi MYK üyesi, il başkanı  çıkartma kapasitesindedir. Siyaseti ilçe ile belediye arasına sıkıştırmamalıyız. Ön seçimin savunucuyuz. Örgüt kararda ev sahibi olmalıdır. Her kademesinde önseçim yapılması için Ankara’ya sesimizi duyuracağız. Eğer ulaştıramazsak,  bisküvit kutusunu partililerin önüne koyarak yerel parlementerleri hep birlikte oluşturacağız. Kimse aklının uçundan geçirmesin, kalemi kağıdı elimize alıp meclisi biz yazacağız diye. Ne ilçe başkanı ne belediye başkanı yazacak. Bu örgüt yazacak. Güçlü örgüt yapısını ortaya koyarken Kartal ithal eden değil, ihraç eden ilçe olacaktır” diye konuştu.   Partide ideoloji eğitimlerinin başlaması gerektiğini de belirten Uzunok, “Siyasetin sorunları çözme sanatı olduğunu biliyorum. Parti üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için benliğimi ortaya koyacağım. Her şeyi birlikte yapacağız. Vereceğimiz kararda demokratik bir partinin özgür üyelerimi yoksa kapı kullarımı olacağız” dedi.  Yapılacak olan kongresin örgütün kongresi olduğunu dile getirerek delegelere seslenen Uzunok, “Bu kongre vicdanı hür olanların kongresidir. örgütün vicdanı sizlere emanettir. Hepinizin bu vicdana kulak vereceğini umuyorum. 2024 yerel seçimlerinde hem Kartal’ı hem de İstanbul’u yeniden kazanacağız. Kartal CHP’nin kalesiydi yine olacak. Solun; işçinin kalesiydi tekrardan öyle olacak. Kartal öyle bir kale olacak ki, kaleyi savunanlar çevremizdeki diğer ilçelerimizde de haykırarak oraları da CHP’li yapacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ