Gazete Hakimiyet

İşte AK Parti listesi

İşte AK Parti listesi

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi AK Parti aday listesi için nefesler tutuldu. Türkiye genelinde 6 binin üzerinde aday adayı AK Parti listelerinden aday olabilmek için başvuruda bulundu. Temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmaları sonrasında, sonrası nihai karar için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına çevrilmişti.
Siyasi kulislere yansıyan listelere göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul birinci bölge milletvekili adayı oldu. İkinci sırada Erkan Yıldırım yer alırken Sancaktepe eski belediye başkanı İsmail Erdem ise listenin üçüncü sırasında bulunuyor. Ümraniye eski Belediye Başkanı Hasan Can 6, Pendikli iş adamı Murat Şahsuvaroğlu’da 7. sırada bulunuyor. Kartal’dan il yönetim kurulu üyesi Yunus Fırat Aydın 12. sırada bulunurken, yine Kartal’dan Murat Çalış listenin son sırasında yer aldı. Pendik ilçe eski başkanlarından Turgay Kılıç siyasi kulislere yansıyan listeye göre 14. sırada. Pendik’ten Rüstem Kabil, Erol Kaya, Karta’dan Ebubekir Taşyürek listelerde yer bulamadı. AK Parti’nin yarın YSK’ye teslim etmesi gereken ve siyasi kulislere yansıyan işte milletvekili listesi..
1- Murat Kurum, 2 Erkan Yıldırım, 3 İsmail Erdem, 4 Rümeysa Kadak, 5 Hasan can, 6 Murat Şahsuvaroğlu, 7 Eyüp Özsoy, 8 Mehmet Sami Divleli, 9- Fatih Süleyman Denizolgun. 10 Müşerref Pervin Tuba Durgut, 11 Habil Yazıcı, 12 Yunus Fırat Aydın, 13 Serkan Bayram 14 Turgay Kılıç, 15 Zeynettin Aydın, 16 Şengül Karsu, 17 Yunus Köse, 18 Hurşit Yıldırım, 19 Ali Sevinç, 20 Ebru Saraçoğlu, 21 Hasan Sert, 22 Ömer Küçek, 23 Elif Şahin, 24 Esma ersin, 24 Eren Tandoğan, 25 Eren Tandoğan, 26 Aydoğan Ahıakın, 27 Taha kara, 28 Emrullah Şanlan, 29 Ekrem Yıldırım, 30 Bülent aydın, 31 Fuat Ecer, 32 Mehmet Fatih Selçuk, 33 Nebahat Bilgiç, 34 Orhan Koç 35 Murat Çalış
İBB ADAYI OLACAK
Listenin ilk sırasında yer alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerinde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak.
CHP’DE KİMLER OLACAK?
Cumhuriyet Halk Partisinde ise listeler sır gibi saklanıyor. Ancak edindiğimiz kulis bilgilerine göre Kartal’dan 10 ile 15. sıra arasında aday bulunacak. CHP’de Kadın, genç ve engelli kotaları uygulanacak. Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partilerinden de birer milletvekili adayları İstanbul Birinci bölgeden listelerde bulunacak. Tüm bunların yanısıra aday adaylığı için başvuruda bulunmayan ancak Genel Başkan ve millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi yetkisini kullanarak bazı isimleri de listeye alması bekleniliyor. Listeler yarın akşama kadar Yüksek Seçim Kuruluna verilecek.       

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ