Gazete Hakimiyet

“Bayrağı ileriye taşıyacağız”

“Bayrağı ileriye taşıyacağız”

3 Eylül’de gerçekleştirilecek olan CHP Kartal İlçe kongresinde başkanlık yarışına katılan Mert Polat, partililerle buluştu. Genç başkan adayını kendisini gibi başkan adayı olan mevcut ilçe başkanı Süleyman Uzunok karşıladı. İki genç başkan adayının yarıştığı Kartal İlçe kongresinde seçim heyecanı sürüyor. 3 Eylül’de Hasan Doğan Spor Kompleksinde yapılacak olan kongre de başkanlık koltuğuna oturmak isteyen Mert Polat partililer ve delegeler ile buluştu. CHP’yi evi gibi içine girdiği 13 yıl önceki heyecanı yeniden yaşadığını kaydetti.

BANA KALAN MİRAS
CHP ailesinin evladı olduğunu kaydeden Polat, partisinin dedesinden kalan bir miras olduğunu vurguladığı konuşmasında
siyasete gençlik kollarında başladığını belirtti. Türkiye’nin önemli bir genel seçimi geride bıraktığını belirten Polat, beklemedikleri bir sonuç aldıklarını vurgulayarak, Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU’nun önderliğinde tüm demokratik güçleri aynı masaya toplayan bir anlayışı yarattıklarının altını çizdi. Sömürü ve korku düzenine karşı meydanlarda mücadele ettiklerini de söyleyen Polat, “Karşımızda olan güç 20 yıldır devleti anti demokratik uygulamalar ile yöneten, Fetosüyle, cemaatleriyle, tarikatlarıyla Devletin tüm gücünü kendi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda kullanan, her kademesine yerleştirdiği bürokrat kadroları ile kemikleşmiş bir siyasi yapıyla karşı karşıya kaldık. Seçim sonucu bizim için bir son değil önümüzdeki ilk seçimle birlikte, başka bir mücadelenin başlangıcıdır”dedi.
BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
Alınan kongre kararı ile CHP’nin bayrağını daha ileriye taşıyacak kadroların belirlenmesini örgüt emekçilerinin iradesine bırakıldığını söyleyen Polat, “Bundan yola çıkarak 10 yıldır bu partinin her kademesinde görev almış, siyasi yaşamıma şu arkada görmüş olduğunuz gençlik odasından başlamış, Kartal örgütümüzün her üyesi ile sohbet ederek, dertleşerek, kah gülerek kah ağlayarak yani Kartal örgütünün ne istediğini ve neyi hak ettiğini iyi bilerek, siz değerli örgütümüzün söz ve karar sahibi olması için  bugün burada huzurlarınızda ilçe başkanlığına adayım” dedi.  Kendisinin Kartal örgütünün köklerinden geldiğini dile getiren Polat, “İlçe kongremiz ve devamında gerçekleşecek İl ve Kurultay süreçlerinde Kartal’ı temsiliyet  noktasında nerelerde olması gerektiğini iyi biliyorum. Omuzlarınızda çok ağır bir yük ve sorumluluk var. Delegelerimizde bu süreçte  ciddi bir sorumluluk taşıyorlar. Sizin irade ve düşünceleriniz ile partimizin gelecek yıllarındaki kadroları şekillenecek. Sizlerin iradesini doğru temsil etmek, her aşamada örgüt iradesini kararlara katmak, partimizi Kartal ilçesinde tüzük ve programa uygun olarak yönetmek, sosyal, siyasal  ve ekonomik olarak halkımıza zulmeden tek adam rejimine karşı çıkmak, toplumun tüm alt gruplarının özellikle yoksul halkı sömürerek beşli çete ve beraberindeki yandaş sermaye kesimlerinin parasına para katanların karşısında durmak için ilçe başkanlığına adayım” diye konuştu.



ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ