Gazete Hakimiyet

Aklı Kılıçdaroğlu’nda gönlü Özel’deydi

Aklı Kılıçdaroğlu’nda gönlü Özel’deydi

4-5 Kasım tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan CHP’nin büyük kurultayı öncesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ilçe kongresinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açıklamasına rağmen kurultaya iki gün kala yön değiştirdi. Erdoğan Toprak’ın kadrosunda siyaset yapan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ve ilçe de bulunun 10 delege Özgür Özel’in adaylığı için imza verdi.    
POLAT’A BÜYÜK TEPKİ
CHP’nin yerel seçimler öncesinde gerçekleştireceği kritik kurultay öncesinde, ilçe yönetiminin örgüt toplantısı düzenlememesi de büyük tepkilere neden oldu. Çevre ilçeler de kurultay öncesinde ilçe başkanlıkları örgüt toplantısı ve danışma kurulu toplantısı gerçekleştirerek parti üyelerinin görüşlerini almasına rağmen bu uygulamanın Kartal’da es geçilmesi ise parti içini adeta karıştırdı. İlçe Başkanı Mert Polat’a tepki gösteren CHP’liler, “Gerek ilçe başkanı olarak kendisi, gerekse kurultayda genel başkanı belirleme noktasında oy kullanacak delegeler orada kendilerini değil CHP Kartal ilçe örgütünü temsil etmektedirler. Örgüt toplantısı düzenlenerek genel başkan kim olmalı tüm yönleriyle tartışılarak ortak bir karar alınması gerekiyordu. Hiçbir partilinin görüşü alınmadan hiçbir partiliye sorulmadan sadece bir kişinin siyasi geleceği üzerine alınan bu kararı parti örgütü olarak tanımıyoruz” dediler.
ÖNCE KILIÇDAROĞLU SONRA ÖZEL
31 Mart 2024’de yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden belediye başkan adayı olmayı hedefleyen Gökhan Yüksel,  geçmiş aylarda yapılan ilçe kongresinde yaptığı konuşma da Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamıştı. Parti içi değişimin Kılıçdaroğlu önderliğinde yapılacağını duyuran Yüksel, ““Genel başkanımıza geçmişte de sahip çıktım. Duruş sergiledim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve partinin kamuoyu önünde tartıştırılmasını doğru bulmuyorum. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere; sürecin içerisinde sorumluluk alan bütün değerlerimize sahip çıkarak, sürecin içerisinde kendi içimizde onun liderliğinde yenilenme duygusunu harekete geçirerek, her kademesinde, her üyesinde bu yenilenmeyi hissettireceğiz. Biz kendimizden o kadar eminiz ki ve özgüvenimiz o kadar yüksek ki; Goebbels’in yalanı gibi bir eksikliği, bir yalanı ortaya atıp; konuşulduğu anlarda tebessüm edip geçtik. Güldük geçtik. Fakat biz güldükçe bu arkadaşlar kendilerini inandırmaya devam ettiler. Elbette ki kimse vazgeçilmez değildir. Fakat hiç kimse sayın genel başkanımızın rencide olacağı onun bir kavgaya malzeme edileceği bir sürece destek olmaz. Bunun yanında durmaz. Tam aksine karşısında durur. Dolayısıyla bizim aldığımız sorumluluk daha yüksek” demişti.
ROTASINI ÇEVİRDİ
Kartal Belediye Başkanı Yüksel’in bu konuşmasının ardından değişimci önderlerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarına kara kedi girmişti. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,  İstanbul İl kongresinde yakın akrabası olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın destek verdiği Özgür Çelik’e destekledi.  Yüksel’in bu tutumundan sonra kurultaya az bir süre kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan baş başa görüşmek üzere randevu talebinde bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kendisine randevu vermemesi üzerine, belediye başkanlığı adaylığı için ışık göremeyen Yüksel’in bu nedenle rotasını kurultaya iki gün kala Özgür Özel’den yana çevirdiği öne sürülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ