Gazete Hakimiyet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyes ortaklaşa çalışması ile yapımı tamamalanan ve bölgenin en büyük barınağı olma özelliğini taşıyan  hayvan barınağı törenle açıldı.
Çayırova’nın Şekerpınar bölgesinde yapımı tamamlanan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve hayvanseverler katıldı.
Törende konuşan Çayırova Belediye Başkan Çiftçi, “Rabbim hayvanları bize emanet etmiştir ve biz de hayvanlara merhametle olmakla görevliyiz. Bu anlayışla 4.5 yıldır görev yapıyoruz. Özellikle sokak hayvanlara yönelik yaptığımız bu çalışma yaklaşık 3.5 sene önce hemen sağ taraftaki doğal yaşam alanıyla başladı. Çayırova’ya ameliyathanesi ve bakım odalarıyla tam donanımlı bir eseri daha kazandırıyoruz” dedi.

Kaymakam Ahmet Önal ise konuşmasında Kocaeli ve Çayırova’nın hızlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini dile getirerek, nüfusunun ise hızlı bir şekilde arttığına dikkat çekti. Bunun da beraberinde sosyal ve kültürel alanların arttırılma ihtiyacının ortaya çıkardığını söyleyen Önal, “Türk insanı tarih boyunca dünyanın vicdanı olmuştur. Bu çerçevede bugün açtığımız yer de çok güzel ve çok anlamlıdır” dedi.

“ORTAK MESELEMİZDİR” 
Sokak hayvanları konusunun Türkiye’nin önemli gündemlerinden birisi olduğunu hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyakakın, Türkiye’nin en iyi barınaklarını yaptıklarını vurguladı. İlçlere istasyonlar şeklinde barınaklar kazandırdıklarının altını çizen Büyükakın, “Bizim medeniyetimizin temel değerleri bu tür işlerin halka hizmet etmek için yapıldığıdır. Tüm mahlukatı düşünerek çalışmaları hayata geçiriyoruz. Burası sokak hayvanlarıyla ilgili dengeyi sağlamak açısından da çok önemli bir hizmettir. Sokak hayvanlarına ilişkin problemi de bu merkez sayesinde çözdük” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ