Gazete Hakimiyet


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, bir araya geldiği mahalle muhtarlarına seçimden bugüne gerçekleştirdiği yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de ilk kez muhtarlar ile bir araya gelen Kartal Belediyesi 147. toplantısını gerçekleştirdi. Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, mahalle muhtarlarıyla
ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinlemek, çözüm üretmek ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 13 yıldır her ay düzenli olarak bir araya geldiklerini hatırlattı. Toplantıda, belediye hizmetlerinin 1000 günlük sürecini kapsayan bir sunum, gerçekleştiren Başkan Yüksel, 2019 Mart ayından itibaren pandemi, ekonomik durum ve enflasyon gibi olumsuz koşullara rağmen yoğun bir tempo ile çalıştıklarını vurguladı. Yükselen maliyetler nedeniyle en basitinden fiyat almanın bile zorlaştığı ve dolaysıyla hizmetleri yürütmenin zorlaştığı bir dönem yaşadıklarının altını çizen Yüksel, çöp toplama maliyetinin bile geçen yıla göre 2 -3 kat arttığına dikkat çekerek, bu zorluklara rağmen Kartal’a yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Faaliyete geçirdikleri kısa adı KİMER olan Komşu İletişim Merkezi ile 200 bin vatandaşla temas kurduklarını kaydeden Yüksel, 178 gün boyunca 20 mahallede vatandaşları ziyaret ettiklerinin altını çizdi. Sunumda Başkan Yüksel, bin günün içinde barındıran alt yapıdan asfalta, meydan çalışmalarından kreşlere kadar pek çok farklı proje ve yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.
MAHKEME ENGELİ
Toplantıda 20 mahalle muhtarını tek tek dinleyen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, muhtarların anlattığı sorunları tek tek not alarak, çözüme kavuşturulması için Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerine talimat verdi. Mahalle muhtarları ilçe genelindeki parklarda yapılan revize çalışmaları ve açılan sosyal tesislerden memnuniyetlerini dile getirdiler. Öte yandan yaklaşan Ramazan ayı ile ilgili olarak çalışmaların da başlatıldığını dile getiren Başkan Yüksel, her muhtardan ihtiyaç sahibi 100 ailenin belirlenmesini isteyerek, Ramzan ayı boyunca yardım yapılacağını duyurdu. Kartal’ın en büyük sorunları arasında yer alan ve büyük tehlikeler oluşturan metruk binalar ile ilgili de konuşan Yüksel, adım atmaktan çekinmediklerini ancak mahkeme kararlarıyla yıkım süreçlerinin engellendiğine dikkat çekerek “Çok eski ve çok çürük binaların bir felakete neden olmadan önlem almaya odaklanıyoruz”diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ