Gazete Hakimiyet

PENDİK’TE “İYİ”LER GELECEK
Geçtiğimiz hafta partisinin gurup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından Pendik Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ilçe başkanı Süleyman Turan, basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanlığını bıraktığını dile getiren Turan, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’i ise arsa satışları üzerinden eleştirdi.
Millet ittifakından ayrılarak, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere tek başına girmeye karar veren İYİ Parti’de hazırlıklar devam ediyor. İstanbul’da ilk Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Pendik’te iddialı olduklarını söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İYİ Parti Pendik Belediye Başkan adayı Süleyman Turan, mevcut Belediye yönetiminin ilçeye verebileceği bir şeyin kalmadığını söyledi.  

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK
Kendisinin adaylığı ile birlikte Pendik siyasetine yeni bir soluk getirdiklerini dile getiren Süleyman Turan, Pendik’in vizyonu geniş insanların hizmet verebileceğini söyledi. Pendik’in sorunlarının çözülmediğini ve her geçen gün geriye giden bir ilçe olduklarının altını çizen Turan, “İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer almasına rağmen Pendik marka yapılamadı. Sürekli geriye doğru gidiyor” dedi. Belediye’nin öz kaynaklarını kullanamadığını, Belediye binasının bile bitirilemediğinin altını çizerek Belediye Başkanı Ahmet Cin’i eleştiren Turan, şeffaf bir belediyeciliği Pendik’e kazandıracaklarını kaydetti. Tüm ihaleleri vatandaşın gözü önünde gerçekleştireceklerini söyleyen Turan, “5 yıllık ilçe başkanlığım döneminde Pendik’in tüm sokaklarını gezerek sorunlarını tespit ettik. Mevcut Belediye yönetiminin artık Pendik’e verebileceği bir şey kalmadı. İlçe Başkanlığı dönemimde gerek Pendik Belediyesi gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptığımız girişimlerle İYİ Parti olarak ilçenin bir çok sorununa çözüm getirdik”dedi.
TABELA OLARAK KULLANIYOR
Belediye Başkanı Ahmet Cin’in Pendikspor’un süper lige çıkarılmasını kendisine tabela olarak kullandığını da sözlerine ekleyen Turan, “Pendikspor tüm ilçenin ortak bir değeridir. Futbolcusundan, taraftarına. eski yöneticilerinden hepimize Pendikspor’un süper lige çıkarılmasına büyük katkı sunduk. Özellikle şirketleşmesi noktasında bizde büyük mücadele verdik. Ben Pendikspor’da 8 yıl futbol oynadım. Stadı yeniden yapsaydık, bu kadar harcama yapılmazdı. Belediye Başkanı Pendikspor’u önünde tabela olarak kullanıyor” dedi.  Pendik’in tek bir siyasi partinin olmadığını söyleyen Turan, “Pendik iki parti arasına sıkıştırılmak istenilen bir ilçe olmaktan kurtaracağız. Pendik’in yeni bir belediye yönetimine ihtiyacı vardır. Pendik için yeni vizyonlar üretilmesi gerekiyor. İlçemizin geldiği noktayı hak etmiyor.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇÖZECEĞİZ
Pendik’in olası bir depremde çok ciddi yaralar alacağını kaydeden Turan, “Altyapı ve üst yapı yoruldu. Yapı stoku yorgun. Pendik’in yenilenmeye, dönüşüme ihtiyacı var. Ama bu yapılırken vatandaşın da mağdur edilmemesi gerekiyor. Pendik’in imar sorununu İYİ Parti olarak sürekli Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşıdık. Seçimlere geldiğimizde Belediye’nin verdiği emsalleri yükselterek, hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceğiz. 1,200 metre karelik bir alanda 20 tane cami yapılmak isteniliyor. Okullar tek bir bölgeye sıkıştırılmak isteniliyor. Belediye’nin mülkiyeti olarak üretilen arsalar sonradan imara açılacak. Bölge İdare Mahkemesinde 1,600 civarında Pendik ile ilgili dosya bulunuyor. Her seçim döneminde Pendik’in imar sorununu seçim malzemesi olarak kullanıyorlar ama çözüm üretilmiyor. Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından yangından mal kaçırır gibi Kentsel Dönüşüm alanları Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devir edildi” dedi. Pendik’in 5 köyündeki arazileri tarıma açacaklarını ve çiftçinin kalkınması için her türlü desteği Belediye olarak sağlayacaklarının altını çizen İYİ Parti Pendik Belediye Başkan adayı Süleyman Turan, “Belediye’nin asıl amacı bu arazileri imara açıp, üzerine konmaktır” dedi.
3. YOL AÇIYORUZ
Pendik’in iki parti arasına sıkıştırılmak istendiğini dile getiren Turan, özellikle CHP ile ittifak konusunda ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Partilerin AK Parti ile değil, Recep Tayyip Erdoğan ile yarıştıklarını dile getiren Turan, ” Biz parti olarak tüm ülke genelinde seçimlere kendi adaylarımız ile giriyoruz. Bizimle işbirliği yapmak isteyen partiler bize katılabilir. Pendik’te seçimleri kazanabilecek en güçlü aday benim. Biz seçime hazırlanıyoruz, Belediye Meclis Üyelerimizi belirliyoruz” dedi. Seçilmeleri halinde sosyal belediyeciliği Pendik’e kazandıracaklarının da altını çizen Turan, okullarda eğitim gören öğrencilerin sabah kahvaltılarını Belediye olarak karşılayacaklarını belirterek “5 Milyar TL bütçesi olan bir belediye ekonomik krizden şikayet edemez” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ