Gazete Hakimiyet


CHP’nin Bursa’da yapmayı planladığı ancak İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezası onanarak siyasi yasak getirilmesi üzerine İstanbul’a alınan miting ile ilgili olarak bütün detaylar belirlendi. Bugün yapılacak olan mitingde CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce kürsüye vatandaşları konuşturacak.
Maltepe miting alanında yapılacak olan “Milletin Sesi Mitingi” ile ilgili olarak tüm hazırlıklar mitinge saatler kala tamamlandı. Polisin bugün yapılacak miting öncesinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güvenlik önlemi almaya başladığı alanda,  CHP ve Türk bayrakları dışında başka bir bayrak ve flamalar yer almayacak.
Saat 18.00’de başlayacak mitingde Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce vatandaşlar kürsüye çağrılacak. Yerli ve yabancı 350 civarında gazetecinin akredite yaptırdığı mitinge siyasi parti ve STK’ların da davet edildi. Protokolün yer almayacağı alanda parti Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve Milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte halkın arasından takip edeceği mitingde 120 metrelik dev bir sahne kuruldu.
CHP’li belediyeler de ring seferleri ile katılacak olan vatandaşları miting alanına taşıyacaklar. CHP alana kurduğu 15 kamera ve 1 drone ile medya organlarına canlı yayın desteği verecek. Türkçe çevirinin de gerçekleştirileceği mitingde engelliler içinde işaret dili tercümanı yer alıyor. Her hangi bir sağlık sorunu yaşayan vatandaşların yardımına koşabilmek için 50 ambulansın görev yapacağı Maltepe Miting alanında, 3 sağlık çadırı da kuruldu. Özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra mitingin güvenliğini sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı da 5000 polisi alanda görevlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ