Gazete Hakimiyet

TUZLA’DA YENİ YER

TUZLA’DA YENİ YER

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alınan Kartal’ın en eski sanayi sitelerinden olan Çavuşoğlu sanayi sitesi Tuzla’ya taşınıyor.  Site esnafları ile görüşen Bakan Murat Kurum, yeni sanayi siteleri il istihdamı artırmak istediklerini söyledi.


2021 yılında ilk kez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gündeme geldiği Çavuşoğlu Sanayi Sitesi sakinleri Kartal Belediyesi’ne başvurdu. Belediye yaptıkları gözlem ile site içinde bulunan işyerlerinin depreme dayanıksız olduğunu ve riskli bulduklarını dile getirerek, esnaflardan risk analizi yaptırmalarını istedi. Kartal ekonomisinin can damarlarından biri olan Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’nden daha sonra Kartal belediyesi KARYAPSAN şirketine karot aldırdı. Binaların çürük çıkması üzerine ise harekete geçen Belediye bazı işyerlerine riskli bina bildirimi yaparak tapularına şerh koydurdu. Esnafların itiraz etmeleri üzerine tıkanan Çavuşoğlu Sanayi Sitesinin dönüşümü mahkemelik oldu. Buna rağmen Kartal Belediyesi burasının dönüşümü için tek bir adım atmadı.


MERKEZDE KALAN SANAYİ SİTELERİ TAŞINIYOR
9 bloktan oluşan ve 218 işyerinin bulunduğu Çavuşoğlu Sanayi sitesinin dönüşümü ile ilgili projenin müjdesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi. Esnaflarla bir araya gelen Bakan Kurum, 40 yıldır bölgeye hizmet veren sanayi sitesinin Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Tuzla’da bulunan bir araziye taşınacağını söyledi. 18 bin metre karelik alanın da dönüştürülerek hak sahiplerine Emlak konut aracılığıyla konut yapılacağının altını çizen Kurum, hiç kimsenin hak kaybına uğramayacağını dile getirdi. Sitede bulunan esnaflara 3 arazi göstererek, alternatif sunulduğunu belirten Kurum, “Yerini esnaflarımız tespit etti. İşyerleri “Yarısı bizden” kampanyası çerçevesinde yapılacak” dedi.

SORUNU ÇÖZDÜK
2021 yılından bu yana sitenin dönüşümü için yoğun bir çalışma içine girdiklerini dile getiren site yöneticisi Nail Başkurt ise, “Sitemiz ile ilgili olarak Belediye KARYAPSAN isimli şirketi aracılığı ile karot aldırdı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında da Belediye bazı işyeri sahiplerine riskli bina bildirimi gerçekleştirdi. Bunun böyle olmayacağını söyleyerek karara itiraz ettik. Yürütmeyi durdurma amacıyla mahkemeye başvurduk, halen devam eden bir davamız var. Sanayi burada olmuyor. Bunun için Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ile görüştük. Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin de olumlu sonuçlanması üzerine sitemiz artık dönüşecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ