Gazete Hakimiyet

Seslerini duyuruyorlar

Seslerini duyuruyorlar

Hüseyin MERT (ÇAYIROVA)
Bir Mart ta  EYT ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel kurulunda kabul edilmesinin ardından kapsam dışı bırakılan staj ve çıraklık mağdurları federasyonu 1.genel kurul ve Bursa Staj ve Çıraklık sigortası   Mağdurları Çalıştayı’nda bir araya geldiler. İvedilikle hazırlanan kanun teklifi ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için emeklilikte yaş şartı iptal edilmiş ve prim gün sayısı ile hizmet yılı dolan kişiler bu kanundan yararlanmaya hak kazanmışlardı.
YAPILAN DÜZENLEMEYE İTİRAZ
Yapılan düzenleme hak sahipleri tarafından  sevinçle  karşılanırken ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olmasına rağmen staj ve çıraklık sigortası yapılan kişiler kanun dışında tutulmuştu. Staj ve çıraklık mağdurlarının tepkisini çeker bu kanun sonrasında, mağdur olan yüzbinlerce vatandaş seslerini sosyal medyada çeşitli platformlarda duyurmaya devam ediyorlar.

SESLERİNİ ANKARA YA DUYURDULAR
Staj ve Çıraklık sigortası Mağdurları Federasyonu, 1.Genel kurul ve Bursa staj ve çıraklık sigortası mağdurları Bursa’da bulunan  Nilüfer Nikah Salonu’nda; Kocaeli  staj ve çıraklık sigortası mağdurları başkanı Ersin Akengin Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman ve federasyon başkanı Murat Bal ve bir çok federasyon başkanlarının katılımıyla  seslerini yetkilileri duyurmaya çalıştılar.  Katılımın yüksek olması nedeniyle salon adeta doldu taştı. İlk konuşmacı olarak Bursa staj ve çıraklık sigortası mağdurları başkanı Taner Tuncay bir selamlama konuşması yaptı . Ardından Bursa staj ve çıraklık sigortası mağdurları başkan vekili yücel taşkın konuşmasın da gelen konuklara ayrı ayrı teşekkür etti son olarak kürsüye çıkan sosyal güvenlik müşaviri Ali Duman  öncelikle davet edenlere ve gelen konuklara teşekkür etti üç konuşmacı da birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektiler program toplu çekilen fotoğrafların ardından son buldu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ