Gazete Hakimiyet

Ekmek zammı kapıda

Ekmek zammı kapıda

İstanbul’da ekmeğe zam kapıya dayandı. Fırıncıların bazıları belirlenen fiyatı uygulamadığı İstanbul’da ekmek fiyatlarına İstanbul Fırıncılar Odası zam yapılması için başvuruda bulundu. Oda başkanı Erdoğan Çetin, üretim maliyetlerin arttığını belirterek, zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.
İstanbul’da günlük 20 milyon civarında ekmek üretildiğini söyleyen Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, sektörün geçen yıl maliyet artışları dolayısıyla sıkıntı yaşadığını kaydetti.
ŞUBAT AYINDA GÖRÜŞÜLECEK
Ekmek fiyatlarına zam yapılması yönünde taleplerini ilettiklerini dile getiren Çetin, Şubat ayını işaret ederek ortak bir noktada buluşmak için görüşmeler yapılacağını bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan Çetin, esnafın yarısının maliyetleri karşılayamadığını, birçok fırının da ayakta kalabilmek için alternatif ürünler satmaya başladığını vurguladı. Özellikle elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve işçilik gibi üretim maliyetini etkileyen zamların ekmek fiyatına yansımadığını dile getiren Çetin, İstanbul’da 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığını, söz konusu ağırlıktaki ekmeğin maliyetinin tüm giderler dahil 4,5 ile 4,80 lira arasında olduğunu kaydederek “Üyelerimizin, şu anda ekmek fiyatlarının maliyetleri karşılamadığı yönünde talebi var ama henüz fiyat talebi yapmadık.” diye konuştu. Ocak ayının resmi fiyat tarifesinin açıklandığını vurgulayan Çetin, zam için tarih veremeyeceğini ancak zam için Şubat ayı içinde masaya oturacaklarını yeniledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ