Gazete Hakimiyet

“SEÇİMLERE KENDİMİZ KATILACAĞIZ”

“SEÇİMLERE KENDİMİZ KATILACAĞIZ”

Hüseyin MERT (ÇAYIROVA)
14 ve 28 Mayıs seçimlerinde CHP’nin öncülüğünde kurulan “Millet ittifakı”nda yer alan Gelecek Partisi, önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere kendi logoları ile girme kararı aldı. Çayırova ilçe teşkilatının kongresi için buraya gelen ve sevgi gösterileriyle karşılanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye’nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceğiz” dedi.
Gelecek Partisi’nin Türkiye’de ilk kongresi Çayırova’da gerçekleştirildi. Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, her siyasi partinin, siyasi hareketin aşaması olduğunu belirterek, kendileri için siyasetin yeni başladığını söyledi. Çayırova’da yakılan meşalenin bütün Türkiye’ye yayılacağını dile getiren Davutoğlu, yerel seçimlere yönelik ise önemli açıklamalarda bulundu. Partilerinin başkanlık kurulunda yerel seçimlerle ilgili karar aldıklarını duyuran Davutoğlu, ileride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye’nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceklerinin altını çizdi.
ADAY ADAYLIĞINDA BÜYÜK İLGİ
Çayırova’da konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin tüm seçim bölgelerinde analiz yaptırdıklarını vurgulayarak, “Şimdiden 100’e yakın, adaylar ve isimler konusunda aldığımız talepler var. Her il ve ilçede değerlendirme yapacağız. Bazı yerlerde eğer şu veya bu partiyle birlikte olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan da çekinmeyeceğiz. Ama Türkiye genelinde ilkesel olarak kendi logomuz ve ismimizle gireceğiz. Yerel seçimlerde aday isimleri, parti isimleri kadar önemlidir. En iyi adayların en iyi şekilde seçime girmesi için bütün teşkilatlarımıza şimdiden çalışmalara başlama tavsiyesinde bulunuyorum. Sadece başkanlar değil, il genel meclis üyeliklerine de aktif olarak katılacağız” dedi. Davutoğlu Saadet Partisi ile görüşmelerden başlayarak Türkiye’de her alanda ön yargısız şekilde siyasi değişimi başlatmak üzere harekete geçeceklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ