Gazete Hakimiyet

“Seçimler yapılanlarla kazanılır”

“Seçimler yapılanlarla kazanılır”

10 yıl CHP’den Belediye Başkanlığı yapan Op. Dr. Altınok Öz, İYİ Parti rozeti takarak resmen Kartal Belediye Başkan adayı oldu.
HABER MERKEZİ
Kartal’da CHP’den iki dönem belediye başkanlığı yapan ve 5 yıl siyasi suskunluğunu koruyan Op. Dr. Altınok Öz, İYİ Parti’den Belediye başkan adayı oldu. İYİ Parti’de düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan Öz, mevcut Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçimleri riskli gördüğünü ve bunu da hem CHP Genel merkezine hem de İBB Başkanına anlatmasına söylemlerinin karşılık bulmadığını kaydetti. CHP ve AK Parti’yi bölmek için değil, seçimleri kazanmak için İYİ Parti’ye katıldığının altını çizen Öz, basın toplantısında duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Belediye eski Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün basın toplantısına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İl Başkanı Yücel Coşkun ve İlçe Başkanı Avukat İbrahim Yıldırım Ateş’de katıldı.   

“BENİM İÇİN KOLAY OLMADI”
55 yıldır üyesi bulunduğu CHP’den istifasının kendisi için kolay olmadığını dile getirerek, Gökhan Yüksel’in yeniden aday gösterilmesiyle seçimleri riskli gördüğünü dile getiren Belediye eski Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, endişelerini CHP genel Merkezine ve İBB Başkanına anlatarak yol haritasını da ortaya koyduğunu söyledi. Gerekli uyarıları yaptıktan sonra kararın değişmeyeceğini anladığını ve son ana kadar da beklediğinin altını çizen Öz, “İBB Başkanı bana Gökhan Yüksel’in çok yüksek oranda oyu olduğunu ve tercihlerinin de bu yönde olduğunu söyledi. Eğer yüksek oy oranları var ise, korkulacak bir şey yoktur” diye konuştu. Tercihinin öncelikle CHP olduğunu, aday adaylarına da kendileriyle yol yürüyebileceğini dile getirdiğini söyleyen Öz, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e her hangi bir gönül kırıklığının bulunmadığını belirterek, ancak kendisinin her yerde yok sayıldığını belirterek ahde vefasızlık yapıldığını vurguladı.

SEÇİM ALMAYA GELİYORUM
Bir önceki yerel seçimlerde de İYİ Parti tarafından kendisine adaylık teklifi edildiğini söyleyen Öz, amacının Kartal’a hizmet etmek olduğunu belirterek “Ben geçmişimle, yaptıklarımla ve Kartal halkının gözlerindeki ışıltıyla seçimleri almak için aday oldum. Hiç kimse rahatsız olmasın. Her iki adayı da Kartal tanıyor. Birisi halen iktidarda, yaptıklarıyla kendisine güvensin. Ben hiçbir zaman Ankara’da yapılan siyaseti burada yorumlamadım. Hipokrat yemini eden bir doktor olarak, insan, dil, mezhep ayrımı yapmadım. Belediye Başkanı kentteki insanlar arasında ayrım yapmaz diyerek 10 yıl burada belediye başkanlığını yürüttüm. Hizmet edenler yaptıklarıyla övünüp yol alırlar, ben de yaptıklarımla yola çıkıyorum” dedi.
NEDEN ADAY YAPILMADIM
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Belediye eski Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İYİ Partinin kendisine Kartal’a hizmet etme yolunda yeni bir kapı açtığını vurgulayarak, Belediye Başkanlığı esnasında, yeni CHP değil, yeniden CHP dediği için aday yapılmadığının altını çizerek “Ben partinin tekrar Atatürk’ün çizgisine dönmesi gerektiğini söylediğim için aday yapılmadım. Benim o çizgim devam ediyor. Caba gösterdim ama olmadı” dedi.

İKİLİM İÇİNDE KALANLARIN ADAYIYIM
İYİ partiden aday olmadan önce sokaktaki insanlarla istişare yaptığını ve anket sonuçlarını gördükten sonra İYİ Parti’ye katıldığını hatırlatan Belediye eski Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hem sağdan hem soldan oy alıyorum. Herhangi bir partiyi parçalayayım diye aday olmadım. İki aday var, ancak başka tercih arayanda insanlar bulunuyor. Ben ikilem içindeki insanların temsilcisi olarak adayım. Dolayısıyla CHP ve AKP’yi bölecek diye bakılmasın.” diye konuştu. Halkın da yapılanların hesabını sormaya başladığını dile getiren Öz, kendisinin bağımsız aday olması yönünde de taleplerin geldiğini belirterek, Kartal’ın sosyo ve ekonomi gelişimini sağlayamadığı için henüz buna hazır olmadığını söyledi.
KARTAL TARİH YAZACAK
Toplantıya katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ise Kartal’ın 31 Mart yerel seçimlerinde yeni bir tarih yazacağını söyledi. İYİ partinin kartal’da çok büyük hedefi olduğunun altını çizen Akburak, “Biz Altınok Öz ile 5-6 aydır görüşüyoruz. İlkeli, hürmetli ve Kartalı çok seven biri olarak kendisini gördüm. Kartal’ı seviyorum sloganı ile Kartallık bilincini oluşturmaya çalışan bir insan. Hikayesi yarım kalmıştı, şimdi bu hikayeyi tamamlamak için geri dönüyor. Efsane geri dönüyor. Teşkilatlarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız ile sahada olacağız. Heyecan çok yüksekte. Kartal Belediye Başkan adayımız ile ilgili olarak inanılmaz güzel tepkiler alıyorum. Belediyecilik şahsi iştir, particilik değildir. Kartal halkından Altınok Öz’e sahip çıkarak tarih yazmalarını istiyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ