Gazete Hakimiyet

MÜJDEYİ TAŞYÜREK VERDİ

MÜJDEYİ TAŞYÜREK VERDİ

2009 yerel seçimlerinin ardından dönemin CHP’li Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün talebi doğrultusunda Bakanlar kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Kartal’ın Petrol-iş, Kordonboyu ve Yukarı mahallelerinin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tamamlandı.
Yılan hikayesine dönüşen imar planlarının bugünden itibaren askıya çıkarıldığını dile getiren AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, müjdeyi bölge halkına basın toplantısı ile duyurdu. 2013 yılından bu yana CHP’li Kartal Belediyesi tarafından sonuçlandırılamayan imar planlarını Kartal’a kazandırdıklarının altını çizen AK Parti ilçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, önemli açıklamalarda bulundu.
KABUS GİBİ ÇÖKTÜLER!
CHP’li yerel yönetimin 2009 seçimlerin bu yana Kartal’ın üzerine kabus gibi çöktüğünü vurgulayan Taşyürek, “Kentin hiçbir sorununa çözüm bulamayan CHP’li yönetim kente bir hizmet dahi kazandıramadığı gibi, belediye bütçesini de heba etmiştir. Naylon brandalar üzerinden Kartal’da algı belediyeciliği yapmaktadırlar. Her gün içinde bulunan sorunlara bir yenisi ekleniyor”dedi.
14 HEKTARLIK ALAN
Kartal’ın Kordonboyu, Yukarı ve Petrol iş mahallelerinden toplam 14 hektarlık bir alanın 3620 sayılı afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi kanunu çerçevesinde CHP’li Kartal Belediyesi’nin isteği doğrultusunda Bakanlar Kurulu tarafından riskli ilan edildiğini hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, imar planları ile ilgili müjdeyi de açıkladı.  Kartal belediyesi ile Çevre ve Şehircilik bakanlığı arasında yaşanılan süreci de anlatan Taşyürek, “Bölgenin riskli alan ilan edilmesinin ardından Kartal Belediyesi buranın imar planı yapma yetkisini bakanlıktan istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yetkisi tamamen 18 Kasım 2013 tarihinde Kartal belediyesine bıraktı. Toplamda 14 bin hektarlık alanı kapsayan bölge ile ilgili olarak Kartal belediyesi üç yıllık çalışma ile 2016 yılında hazırladığı imar planlarını bakanlığa sundu. Sosyal ve donatı alanları başta olmak üzere imar planları incelenmesi sonrasında, bölgeye ve imar mevzuatlarına aykırı olduğu için iade edildi. 2017 yılında yine Kartal belediyesi kimsenin görüşünü almadan, afaki olarak hazırladığı imar planlarını yeniden bakanlığa gönderdi. Ancak 14 Haziran’da planlar yeniden kartal belediyesine iade edildi”dedi.
SABRI ZORLAYAN SÜREÇ
Kartal Belediyesi yönetimi tarafından başta Belediye Meclisi olmak üzere bölge halkına dahi sormadan, bilgi vermeden hazırlanan ve sürekli iade edilen imar planlarının bölge halkının da sabrını zorlama sürecine girdiğini söyleyen Taşyürek, “Gel git süreçlerine rağmen CHP’li Kartal Belediyesi hayatın gerçeklerinden uzak, kamuoyundan gizlenen imar planlarıyla sürekli bakanlığın kapısına gitti. Hiç kimsenin bilgi alamadığı imar planları sürekli gizlendi. Belediye yönetiminin anlaşılmaz tavrı,
tutarsız anlayışları ve sürekli ayakları yere basmayan imar planları nedeniyle bölgenin kentsel dönüşümdeki önü 9 yıldır açılamadı. Bu nedenle bölge halkı 9 yıldır mağdur oldukları gibi, deprem korkusu ile yaşamaktadırlar”dedi.
BAKANLIK ASKIYA ÇIKARDI
Kartal Belediyesi’nin isteği doğrultusunda Bakanlığın imar planlarını yapma yetkisini bıraktığı yerel yönetim bunu başaramadığının altını çizen Taşyürek; “Riskli alanda planlama sürecinin Kartal Belediyesince başarılamayacağı anlaşıldı. Bizim temel ilkemiz imar planlarının zaruret ve zorunluluk olmadığı sürece asli görevleri arasında olan yerel yönetimler tarafından yapılmasıdır. Siyasetimizin ilkesi de budur. Ancak 9 yıldır devam eden olumsuz plan sürecinin sonlandırılması ve bölgenin imar planlarına kavuşturulması için tarafımızca konu takip edildi. Komşularımızın isyana dönüşen çığlıklarına duyarsız kalmayarak Bakanlığımız Kordonboyu, Yukarı ve Petrol iş mahallelerinden 14 hektarlık alana kentsel dönüşüme hazırlamak amacıyla 1/5000 Nazım ve 1/1000  uygulama imar planları resen yaparak bugünden itibaren askıya çıkardı. Alan içinde yer alan kamu mülkleri de ilçe sakinlerimizin lehine olacak bir şekilde düzenlendi”dedi.
GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Ada ve Parsel bazındaki imar planları ile ilgili askı sürecinin sona ermesinden sonra bölge halkıyla Bakanlık yetkililerinin de katılacağı toplantı düzenleyeceklerini kaydeden Taşyürek, “Vatandaşlarımızın kafaların da oluşan olası tüm soruları ve endişeleri  cevaplayarak gidereceğiz”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ