Gazete Hakimiyet

Çözüm bekliyorlarlar

Çözüm bekliyorlarlar

Kartal’da Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren gemiciler, içinde bulundukları sorunları Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayı Hüseyin Karakaya’ya anlatarak çözüm istediler. Balıkçılar barınağı, deniz ulaşımı, deniz polisi, gümrük noktası gibi sorunlarının bulunduğu dile getiren Kartal Adalar Yük Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Erdoğan Güçlü, daha önce hazırladıkları liman projesini Karakaya’ya teslim ederek çözüm istediler.

Cumhur ittifakı Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, denizcilik sektörünün önemli kurumlarından biri olan Kartal Adalar Yük Taşımacılığı Kooperatifini ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda denizciler, sorunlarını anlatarak Karakaya’dan merkezi hükümet başta olmak üzere seçilmesi halinde kendisi tarafından çözüme kavuşturulmasını istediler.


Sorunlarını dile getiren kooperatif Başkanı Erdoğan Güçlü, sektörlerinin Türk ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle Kartal’da balıkçıların önemli bir yere sahip olduğunun altını da çizen Güçlü,  balıkçılar barınağının yetersiz kaldığını söyledi. İlçede faaliyet gösteren ve deniz ulaşımının can damarlarından olan teknelerin lodos gibi olumsuz hava şartlarında barındıracak bir limanlarının dahi bulunmadığına dikkat çekerek, Adalar’a gitmek zorunda kaldıklarının da altını çizdi.  Kartal, Maltepe, Tuzla ve Adalar açıklarında demir atan uluslararası gemilerin gıda, lojistik, tamir bakım gibi her türlü ihtiyaçlarının giderilmesinde aktör olduklarını da hatırlatan Güçlü, “Bu bölgede demir atan gemiler ile anakara arasındaki ulaşımı kooperatif olarak biz karşılıyoruz. Ancak bu gemilere her çıkışımızda deniz polisinden ve gümrükten izin almak zorunluluğumuz var. Bu kurumlarda Tuzla’da bulunuyor, dolayısıyla her sefer öncesinde Tuzla’ya izin almaya gitmek zorunda bırakılıyoruz. Zaman kaybının önlenmesi, sektörün Kartal’da daha aktif hale gelmesi ve işlerimizin kolaylaşması amacıyla bu kurumların ilçemizde de hizmet vermesini talep ediyoruz” dedi. Kartal’da denizden daha fazla faydalanması ve teknelerin rahat bir şekilde demir atmalarını sağlamak üzere merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde liman projesi hazırlandığını ancak şimdiye kadar yapılamadığını hatırlatan Güçlü, “Pendik ile Dragos arasında yer alan liman projemizi ilgili tüm bakanlıklara ve kurumlara sunduk. İçinde denizcilik sektörünün her türlü ihtiyacını karşılayacak olan, hatta dalga kıranın bile yer aldığı projemiz sürekli olarak sümen altı yapıldı. Merkezi hükümetten ve sizin de belediye başkanı seçilmeniz halinde bu projenin hayata geçirilerek, sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Çünkü Kartal’da deniz sektöründen çok sayıda ailemize istihdam sağlanmaktadır” diye konuştu. Sorunları dinleyerek, çözüm sözü veren Cumhur ittifakı Kartal Belediye Başkan adayı Hüseyin Karakaya ise Pendik Marinası projesinin kendisine ait olduğunu dile getirerek “Pendik ile Bostancı arasındaki denizin sığ haritasını aldığını belirterek “Kartal’da deniz var ama, halkımız yerel yönetimin ilgisizliği nedeniyle gerektiği kadar faydalanamıyor. Sahil bandı kaderine terk edilmiş durumda. Göreve gelir gelmez sahili canlandıracağız, buraya denizcilik sektöründen geçimini sağlayan ailelerimizin sorunlarını giderecek olan bu projeyi de hemen hayata geçirmeye yönelik söz veriyorum” dedi.   



ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ