Gazete Hakimiyet

Esnafın can suyu

Esnafın can suyu

Kaynarca ve Havalisi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Yeniden aday olan Hüsamettin Elçi başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi.Duduzar turistik tesislerinde  Bakanlık görevlisinin gözetiminde yapılan genel kurulun divan başkanlığını Bölge Birlik Başkanı Mustafa Silahlı yaptı.  Kooperatif üyelerinin çoğunluğunun katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda denetim, hesap raporları okunarak oy birliğiyle onaylandı. Daha sonra yeni dönemin gelir gider bütçesi de karara bağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Atakan Yüce’nin yanı sıra siyasi parti ve STK  temsilcileri, mahalle muhtarlarının da katıldığı genel kurulda konuşan kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi, sadece Türkiye’nin değil dünya ekonomisinin zor günler yaşadığının altını çizdi.

ESNAFLARIMIZIN LİMANI

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin esnafın sığındığı liman olduğunu belirterek esnaf ve sanatkara zor dönemlerinde can suyu olabilecek kredilerin verilmesi noktasında yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını vurgulayan Elçi, kendilerinin öğrenciler gibi, genel kurullarda üyelerden karne aldıklarının kaydetti.
Esnaf Kefalet kooperatiflerinin ticari işletme olmadığını dile getirerek, amaçlarının kar etmek değil, esnafa can suyu olduklarını vurgulayan Elçi, bulunduğu kooperatifin Türkiye de en üst limitten kredi kullandıran bir kooperatiflerden bir tanesi olduğuna dikkat çekti. Kuruşuna kadar yetimin hakkını koruduklarını kaydeden Elçi, “Bu yıl kooperatifimizin 38. genel kurulunu yaptık. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda zorlukla karşılaşmadık. Bunun sebebi üyelerimizin duyarlılığıdır. Bizden kredi alan tüm esnaflarımıza kooparatifimiz kefil olmaktadır. Aldığı kredilerini zamanında geri ödeyen, kooperatifin ayakta durması adına bizlere omuz veren, dinamik olmamızı sağlayan ortaklarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Kooperatifi olarak kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Genel olarak geçirmiş olduğumuz dönem kooperatifimiz açısından çok verimli geçmiştir. Tüm esnaflarımıza teşekkür eder bol bereketli hayırlı işler dilerim.” dedi. Daha sonra yapılan seçim de Başkanlığa getirilen Hüsamettin Elçi güven tazelerken, başkan vekilliğine Şehir Özhan, Cemalattin Kekeç, İsmail Büyükkayıkçı, Dursun Bıçak yönetim kurulu üyesi seçildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ